• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İstanbul yeniden yeşile kavuşuyor

İstanbul yeniden yeşile kavuşuyor
İBB, 29 Ekim’de İstanbullulara çifte bayram yaşatmak için gün sayıyor. İçerisinde pek çok etkinlik alanı ile seyir kulesi bulunan “Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı”, 29 Eklim Cumhuriyet Bayramı’nda açılıyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kente nefes aldıracak projeler için çalışmalarına hız verdi. Beylikdüzü Belediye Başkanlığı sırasında ilçeye Yaşam Vadileri kazandıran Başkan Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz ay İstanbul’un doğusundan batısına kadar uzanacak yeni Yaşam Vadilerinin ilkini Tuzla’ya kazandırmak için harekete geçmişti. Başkan Ekrem İmamoğlu’nun talimatıyla şehri yeniden yeşille buluşturacak çalışmaları hızlandıran İBB, geniş bir alan üzerine kurulu Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı’nı Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbulluların hizmetine sunacak.

 

29 EKİM’DE AÇILMASI İÇİN TÜM TECRÜBEMİZİ KULLANACAĞIZ”

Başkan İmamoğlu, ‘Yeni Nesil Belediyecilik’ anlayışının getirdiği vizyon ile İstanbul’u kültür, sanat, turizm, ekonomi ve demokrasi bakımlarından dünyanın başta gelen metropolleri arasında yer alması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yeşil alan açısından da İstanbul’u dünya kentleriyle rekabet edebilir seviyeye çıkarmak için projelerini gün be gün gerçekleştiren Başkan İmamoğlu, geçtiğimiz ay Eşi Dilek İmamoğlu ve kızı Beren ile birlikte Kemerburgaz Kent Ormanı’na giderek yürüyüş yapmış ve projeyi yerinde incelemişti. Projenin İstanbullulara büyük bir armağan olduğunu söyleyen Başkan İmamoğlu, bu alanı Cumhuriyet Bayramı’nda İstanbullulara kazandırmak için tüm tecrübemizi kullanacağız demişti.

 

Bu kapsamda Eyüpsultan Kemerburgaz Mevkii’nde hayata geçirilen Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı, İstanbul’u yeniden yeşille buluşturan projelerden biri olma özelliği taşıyor. Tamamı 5 milyon 526 bin metrekareden oluşan şehir parkının 1 milyon 500 bin metrekarelik bölümü 29 Ekim’de İstanbul halkına hizmet vermeye başlayacak. İçerisinde çocuk kulübü, futbol sahası, izci kampı, uçurtma atölyesi, el sanatları satış birimi, midilli ahırı, büyükbaş ve küçükbaş hayvan ahırları ile seyir kulesi bulunan proje ile İstanbullular keyifli zaman geçirebileceği yepyeni bir soluklanma alanı kazanacak. Şehir merkezine yakınlığıyla herkes için ulaşılabilir bir nokta olacak kent parkına bugüne kadar 8 binin üzerinde ağaç dikimi yapıldı.

 

“KEŞKE HER İLÇE EN AZ KEMERBURGAZ KADAR YEŞİL OLSA”

Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı, doğayla iç içe yaşamayı seven bölge halkı tarafından da dört gözle bekleniyor. Yanı başlarında açılacak kent ormanı için memnuniyetlerini paylaşan Kemerburgazlılar, beton ve şehirleşme baskısı nedeniyle İstanbul’da yeşil alanların büyük tehlike yaşadığını dile getirdiler. Yeşille barışık, doğayı seven ve koruyan nesiller yetiştirmeyi istediklerini söyleyen Kemerburgaz sakinleri, İstanbul’un diğer ilçelerine de böylesine örnek projeler kazandırılması gerektiğini belirttiler.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim