• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

İstanbullulara 'sabır' ve 'tatil' tavsiyesi

İstanbullulara 'sabır' ve 'tatil' tavsiyesi
Karayolları Genel Müdürü Turhan, Fatih ve Haliç köprülerinde çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek "Sabır bekliyoruz. İmkanı olanlar tatilini İstanbul dışında geçirsin" diye konuştu.

İstanbullulara 'sabır' ve 'tatil' tavsiyesi

Karayolları Genel Müdürü Turhan, Fatih ve Haliç köprülerinde çalışmaların aralıksız sürdüğünü belirterek "Sabır bekliyoruz. İmkanı olanlar tatilini İstanbul dışında geçirsin" diye konuştu.

Karayolları Genel Müdürü (KGM) Mehmet Cahit Turhan dün Ankara'dan İstanbul'a gelerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi. Köprüde 15 yıldır asfaltlama çalışması yapılmadığını, bakımın zorunlu olduğunu belirten Turhan, İstanbullulardan da sabır beklediklerini söyledi. Turhan, "Tatilini İstanbul dışında geçirme imkanı olanlar İstanbul dışında geçirirlerse biz de memnun oluruz" dedi.

'GECE UYGUN DEĞİL'

KGM ekipleri, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ile Haliç Köprüsü'nde başlattığı bakım onarım çalışmalarının ardından İstanbullular pazartesi gününden beri trafik çilesiyle boğuşuyor. Çalışmalar gündüz saatlerinde son sürat devam ederken, geceleri ise belirgin bir düşüş yaşanıyor. KGM Müdürü Turhan, çalışmaların 24 saat esasına uygun yapıldığını belirterek, 'Gece çalışılmıyor' iddiasıyla ilgili, "Köprünün yapısı çelikten olduğu için bu çeliğin üzerinin nemlenmemesi lazım. Bu nedenle gece iklim şartlarından dolayı fazla çalışamıyoruz, çelik levhalar zarar görür" dedi. Zeminin kuru olması gerektiğini söyleyen Turhan, "Çalışmalar son sürat devam ediyor. Şu an da çalışmalarımızı engelleyecek bir yağış beklenmiyor. Ama tabii bu 90 gün içerisinde yağan her yağmur bizi bir gün geriye atar" diye konuştu. Turhan, FSM'de iki şeritteki asfalt tabakanın temizlendiğini ve yarından (bugün) itibaren kumlama çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Turhan, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerindeki çalışmalar boyunca sürekli iki şeridin kapalı olacağını diğer şeritlerin de hizmet vereceğini söyledi. Turhan, nem ve yağış olmaması durumunda çalışmaların 90 günden önce de tamamlanabileceğini söyledi. İstanbullular'dan sabır isteyen Turhan, "Tatilini İstanbul dışında geçirme imkanı olanlar İstanbul dışında geçirirlerse biz de memnun oluruz" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim