• BIST 9019.02
  • Altın 2279.382
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0505
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

İtalyan Donanma gemilerinde Rolls-Royce MT30 Gaz Türbini kullanılacak

İtalyan Donanma gemilerinde Rolls-Royce MT30 Gaz Türbini kullanılacak
İtalyan Deniz Kuvvetleri’nin havuzlu çıkarma gemileri için Rolls-Royce’un MT30 gaz türbinleri seçildi.

Dünyanın en güçlü denizcilik gaz türbini olan MT30, İtalyan donanmasının yenilenme programının en önemli adımlarından birini oluşturuyor.

İtalya’nın, 20 bin tonluk deplasman hacmi bulunan havuzlu helikopter gemisini, iki adet MT30 gaz türbini hareket ettirecek. Gemi, İtalyan Tersanesi Fincantieri tarafından, İtalyan donanmasının yenilemek üzere hayata geçirilen, Deniz Yasası yatırım programı kapsamında inşa edilecek.

Rolls Royce Denizcilik Birimi Başkanı Don Roussinos türbin ihalesiyle ilgili, “Bu prestijli gemi için, günümüzdeki en güçlü denizcilik gaz türbini olan MT30’un seçilmiş olması bizi çok sevindirdi. Bu anlaşma, Fincantieri’nin motorun tasarım ve performansına olan güveninin bir neticesi… Fincantieri ve İtalyan Deniz Kuvvetleri’yle çalışacağımız için çok heyecanlıyız” şeklinde konuştu.

Dünyanın en güçlü denizcilik gaz türbini

MT30 türbinleri Rolls-Royce uçak motorları teknolojisi temel alınarak geliştirildi. 45 milyon saatin üzerinde çalışma gücüne sahip olan MT30, dünyanın en güçlü denizcilik gaz türbini olma özelliğini taşıyor.

MT30 daha önce de dünyanın büyük ve ileri donanma programları için kullanılmıştı. Bunlar arasında İngiltere Kraliyet Donanması’nın Queen Elizabeth sınıfı uçak gemileri ile Tip 26 Küresel Savaş Gemisi ve Kore Cumhuriyeti’nin yeni FFX-II Incheon sınıfı firkateynleri bulunuyor. MT30 halihazırda ABD donanmasının DDG-1000 Zumwalt sınıfı destroyerlerinde ve Fincantieri’nin ABD kolunu oluşturan Fincantieri Marine Group tarafından inşa edilen Freedom sınıfı Littoral muhriplerinde güç sağlıyor.

rolls_royce.jpgrolls_royce1.jpgrolls_royce2.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim