• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

İTÜ dünyanın en yeşil 100 üniversitesi arasına girdi

İTÜ dünyanın en yeşil 100 üniversitesi arasına girdi
İstanbul Teknik Üniversitesi, sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan Green Metric sıralamasında, 77'inci sırada yer alarak, bu listede ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi oldu.

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda uluslararası bir platform olan Green Metric (Yeşil Ölçüm) sıralamasında, 619 üniversite arasında 77'inci sırada yer alarak, bu listede ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi oldu. 

İTÜ'den yapılan yazılı açıklamada, Green Metric'in, dünyanın seçkin üniversitelerini altyapı, enerji, iklim değişikliği, geri dönüşüm, su kaynakları, ulaşım ve eğitim gibi farklı alanlarda değerlendirdiği belirtildi. 

Green Metric'in sürdürülebilirlik ve çevre bilinci konusunda küresel farkındalık yaratmayı amaçlayan bir platform olduğu ifade edilen açıklamada, İTÜ'nün bu platforma başvuran 619 üniversite arasında 77'inci sıraya yerleştiği ve ilk 100'e giren tek Türk üniversitesi olduğu bildirildi.

"Şehrin doğaya açılan bir kapısı"

Açıklamada görüşlerine yer verilen İTÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karaca, 2013'ten beri yeşil kampüs hedefi doğrultusunda çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Ayazağa yerleşkesi, trafiği ve gökdelenleriyle anılan Maslak'ın ortasında yıllardır Yeşil Kampüs projeleriyle şehrin doğaya açılan bir kapısı oluyor. Yerleşkemizi son 5 yıldır Yeşil Kampüs projesi kapsamında çok farklı bir görünüme kavuşturduk. Doğanın güzelliklerini aktif yaşamla buluşturacak bir ortam oluşturduk. Bisiklet ve yürüyüş yolları, yaya dostu kaldırımlar, peyzaj çalışmaları, kampüs içi aydınlatma çalışmaları ve farklı spor alanları bu çalışmalar arasında sayılabilir. İTÜ, bir yandan sürdürülebilir gelecek için gerekli olan bilim ve teknolojiyi üretirken öte yandan yaşam kalitesini yükselten doğa dostu yerleşkeleriyle topluma örnek oluyor. Kampüslerimiz vakit geçirilmekten keyif alınan ve huzur veren bir atmosfere sahip. Üniversitemizin 250. yılına doğru kurum kimliğimize yakışır bir kampüs oluşturma çabamız hız kesmeden devam edecek.” 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim