• BIST 8886.87
  • Altın 2239.383
  • Dolar 32.3397
  • Euro 35.1137
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İZDENİZ'deki grev İzmir trafiğini kilitledi

İZDENİZ'deki grev İzmir trafiğini kilitledi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZDENİZ'deki grev nedeniyle vapur hatlarını kullanamayan vatandaşlar işe gitmek için diğer ulaşım araçlarına yöneldi.

Türkiye Denizciler Sendikası (TDS) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi şirketlerinden İZDENİZ AŞ arasındaki Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinden uzlaşma çıkmaması sonucu başlayan grev nedeniyle vapurların çalışmaması, kentteki trafik akışını olumsuz etkiledi.

Bazı vatandaşlar vapur seferlerinin iptalinden sonra alternatif olarak belediye otobüslerini tercih ederken, araçlarıyla seyahat edenler ise kentin iki yakasını bağlayan Altınyol'da trafik yoğunluğuna neden oldu. 

"Karşıyaka-Konak arası 2 saate çıktı"

İzmir Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İZDENİZ'de başlayan grevin kent içi trafiği olumsuz yönde çok fazla etkilediğini, vatandaşların Karşıyaka ile Konak arasındaki mesafeyi iki saat gibi uzun bir sürede kat ettiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun bir an önce İZDENİZ çalışanlarının haklı taleplerini yerine getirmesi gerektiğine dikkati çeken Doğan, şunları kaydetti:

"Aziz Bey her ne kadar 'ben sosyal demokratım' diye geçinse de tam tersi doğrudur. Bu güne kadar Kocaoğlu'nun en belirgin prensiplerinden bir tanesi en ucuza işçiyi nasıl çalıştırırım olmuştur. En somut örneği İZENERJİ, İZELMAN işçileri diğer sektördeki işçilere göre az ücret alıyorlar. Aziz Kocaoğlu biraz inatçı insandır kolay kolay işçilerle uzlaşmayacak. Bunun örneğini İZBAN grevinde de gördük. İZBAN bir şirket olduğu için hükümet ve belediye arasında görüşmeler oldu. Başbakanımız, Ulaştırma Bakanımız ve İl Başkanımız devreye girdi kriz öyle çözüldü ama İZDENİZ grevi sendika ile İzmir Büyükşehir Belediyesi yönetimi arasında. İşçilerin hakkı verilsin."

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim