• BIST 9888.54
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İzmir Belediyesi, yeni vapurlar için ihaleye çıkıyor

İzmir Belediyesi, yeni vapurlar için ihaleye çıkıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’deki yolcu ve araç taşımacılığını geliştirmek için yeni arabalı vapurlar almaya hazırlanıyor.

2013 yılından itibaren deniz filosunu yenilemeye başlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez’deki yolcu ve araç taşımacılığını geliştirmek için yeni arabalı vapurlar alacak. Yarın yeni arabalı vapurların alımı için ihaleye çıkacak belediye, Karataş’a da yeni iskele inşa ediyor.

FİLO GENİŞLİYOR

117 milyon Euro karşılığında 15 karbon kompozit yolcu gemisi ve 82 milyon liraya da 3 adet feribot satın alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Körfez filosuna iki takviye daha yapacak. İhale ilanı yayınlanan iki feribotun satın alınmasıyla birlikte halen yılda taşınan 750 bin araç sayısı da 1 milyonu aşacak. Feribot sayısının 5’e çıkmasıyla birlikte Üçkuyular-Bostanlı arasında çalışan arabalı vapurların sefer sıklıkları da artırılacak. Alınacak yeni gemilerin finansmanı ise, IFC önderliğindeki kredi kuruluşları ile yapılan anlaşmayla karşılanacak.

YENİ İSKELE YOLDA

2 yeni feribot alımı için ihale hazırlıklarını tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan da yeni vapur iskelesinin inşaatını sürdürüyor. Karataş’ta devam eden düzenle projesi kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı’nı Eylül ayında tamamlamayı hedefleyen Belediyenin deniz ulaşımına büyük katkı sağlaması beklenen Karataş Vapur İskelesi'nin de kaba inşaatını bitirdi. Başkent Ankara’dan alınacak bürokratik izinlerin ardından hizmete açılması planlanan yeni iskeleden yolculu seferlerin ise Eylül ayında başlaması planlanıyor. Böylece hala 9 iskele üzerinden yapılan deniz ulaşımı seferlerine Karataş da dahil edilecek ve kullanılan iskele sayısı ona yükselecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim