• BIST 8869.4
  • Altın 2238.686
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.0967
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

İzmir Körfez Geçiş Projesi 2023’te hizmete girecek

İzmir Körfez Geçiş Projesi 2023’te hizmete girecek
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in gerdanlığı olacak Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED raporunu onayladı.

evre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir’in gerdanlığı olacak Körfez Geçiş Projesi’nin ÇED raporunu onayladı. İzmir’e özel 35 projenin en önemlilerinden olan 3.5 milyar liralık dev yatırım da Çanakkale 1915 Köprüsü’nde olduğu gibi Cumhuriyetin 100. yaşının kutlanacağı 2023 yılında tamamlanacak

Dünyanın orta açıklığı en uzun köprüsü olacak Çanakkale 1915 Köprüsü’nün temelinin atılmasının ardından İzmir’in gerdanlığı olacak Körfez Geçiş Projesi’nde de önemli bir adım atıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı projenin ÇED raporunu onayladı. 10 günlük askı süreci başlayan raporda Körfez Geçiş Projesi’nin bitiş tarihi de belirlendi. Hükümetin İzmir için hazırladığı 35 projenin en önemlilerinden biri olan İzmir Körfez Geçiş Projesi için de bitiş tarihi olarak Çanakkale 1915 Köprüsü’nde olduğu gibi Cumhuriyetin 100. yaşının kutlanacağı 2023 yılı belirlendi.

İKİ DEV ADIM ATILACAK

Osman Gazi Köprüsü’nün açılmasının ardından inşa edilecek 2 dev projeyle Türkiye ulaşımda iki dev adım daha atmış olacak.

Karayolları 2. Bölge Müdürü Abdülkadir Uraloğlu, Körfez Geçişi Projesinin ÇED raporunun askıya çıkmasının önemli bir aşama olduğunu, bu sürecin ardından bürokratik işlemleri hızlandırıp projenin bu yıl içinde ihalesine çıkılacağını kaydetti. Uraloğlu “Projenin 2023 yılında bitirilmesi planlanıyor” diye konuştu. Başbakan Binali Yıldırım’ın 2011 genel seçim sürecinde açıkladığı “35 İzmir 35 Proje” içerisinde yer alan İzmir Körfez Tüp Geçit Projesi için hazırlanan ÇED Raporu’na Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onay geldi. Projenin 2023’te bitmesi planlanıyor.

Balçova, Narlıdere, Karşıyaka ve Çiğli İlçesi sınırlarında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından yapılması planlanan İzmir Körfez Geçişi (Otoyol ve Raylı Sistem Dahil) Projesi için 2015 yılında hazırlanan ÇED Raporu, İnceleme ve Değerlendirme Kurulu’nda ele alındı ve kabul edildi.Rapor ile ilgili yapılacak olan öneri, görüş ve itirazların 10 gün içinde Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Bakanlık üzerinden yapılabileceği belirtildi. Sürecin bitiminin ardından ihale için harekete geçilecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim