• BIST 9891.05
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İzmir Liman'ını büyütme çalışmaları

İzmir Liman'ını büyütme çalışmaları
TCDD Limanlar Daire Başkanı Muhsin Yılmaz, ÖİB'nın çalışmalarına destek verdiklerini belirtti ve "Planlanan kruvaziyer projesiyle aynı anda 5 büyük gemiye hizmet veriliceğini söyledi.

TCDD Limanlar Daire Başkanı Muhsin Yılmaz, İzmir'i 3 milyon yolcusu ile Doğu Akdeniz'in ana kruvaziyer limanlarından birini yapmak için yatırımların devam ettiğini açıkladı. Kruvaziyer liman projesinin bir an önce hayata geçirilmesi amacıyla Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın çalışmalarına destek verdiklerini belirten Yılmaz, "Planlanan kruvaziyer projesiyle aynı anda 5 büyük gemiye hizmet verebilecek, mevcut iskelenin batı yakasından iki adet parmak iskele çıkarmak suretiyle 4 adet ve yeni yapılacak iskelenin doğu yakasına 1 adet geminin yanaşacağı fiziksel alan planlanmıştır" dedi.

GELİRLER ARTACAK

Yılmaz, kruvaziyer limanı alanında bulunan 9 rıhtım vincinin liman dışına çıkarıldığını, yolcuların rahat yürümesi için demiryolu raylarının üstünün kapatıldığını vurguladı. Kruvaziyer gemilerinin yanaştığı rıhtımların asfaltlama ve görüntü kirliğini gidermek için ambarların mantolandığını söyleyen Yılmaz, kruvaziyer turizmin desteklenmesi için de liman hizmet tarifesinde 2 dolar olan yolcu ücretlerinin 1 dolara düşürüldüğünü hatırlattı.

Yılmaz, İzmir Limanı Rehabilitasyon Projesi kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirterek, "İzmir Limanı yaklaşma kanalı, liman baseni ve manevra dairesi taranacak. İkinci kısım konteyner terminali inşa edilecek ve gelişim planındaki her türlü altyapı gerçekleştirilecek. 14 kilometrelik liman ile Yenikale Geçidi arasındaki derin su yolunun taranması ile 250 metre genişliğinde, eksi 14, eksi 16 metre derinliğinde bir su yolu elde edilecek. 2012-2104 yılları arasında tamamlanacak proje için 152 milyon liralık yatırım yapılacak. Şu anda limana 200 metre uzunluğunda ve 4 bin TEU kapasiteye sahip konteyner gemileri geliyor. Tarama ve terminal inşası sonrası 350 metre uzunluğunda 10 bin TEU kapasiteli gemiler de limana yanaşabilecek" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim