• BIST 9938.67
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

İzmir'de kent içi toplu ulaşımda kart dönüşümü sorunu sürüyor

İzmir'de kent içi toplu ulaşımda kart dönüşümü sorunu sürüyor
Toplu taşıma araçlarında kullanılan kartların yenilenen sisteme uyarlanması zorunluluğu nedeniyle sıkıntılar sürüyor.


İzmir’de toplu taşıma araçlarında kullanılan kartların, firma değişikliği nedeniyle yenilenen sisteme uyarlanması zorunluluğu, özellikle sabah saatlerinde dönüşüm işlemi yapılan gişe önlerinde yoğunluğa neden oluyor.

İzmir’de elektronik ücret toplama sisteminin işletmesinin yenilenen ihale sonrası başka bir firmaya geçmesinin ardından, otobüs, metro, hafif raylı sistem ve deniz ulaşımında entegre kullanılan kartların yeni sisteme uyarlanması çalışmalarının tamamlanamaması nedeniyle 1 Haziran’dan beri sorunlar yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyesinin ilgili kuruluşu ESHOT ve ihaleyi kazanan Kartek firması tarafından sistem değişikliği için aralıksız yürütülen çalışmalarda otobüs, raylı sistem ve vapur iskelelerindeki validatörler (kart okuma cihazı) yeni sisteme uyumlu hale getirildi ancak vatandaşların toplu taşım kartlarının da bu sisteme uyarlanması zorunluluğu bulunuyor.

Bu zorunluluk dolayısıyla kartlarını yeni sisteme uyarlamak isteyen vatandaşlar, özellikle sabah saatlerinde aktivasyon işlemi yapılan İzmir Metrosu ve İZBAN istasyonları, vapur iskeleleri ve otobüs aktarma merkezlerindeki gişelerin önünde uzun kuyruklar oluşturuyor.
Yükleme noktaları yetersiz

Sistemdeki dönüşüm sonrası toplu taşım kartlarına yükleme yapılan noktaların yetersiz olması da sorunlara yol açıyor.

Gişe ve bayilerdeki yükleme cihazlarının sistem değişikliğine adaptasyonunun devam etmesi ve bu işlemin sadece bazı aktarma istasyonlarında yapılması nedeniyle yeterli bakiyesi bulunmayanların da toplu taşıma araçlarını kullanmasına izin veriliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim