• BIST 9548.09
  • Altın 2495.732
  • Dolar 32.505
  • Euro 34.5659
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

İzmir’de Meles köprüsü araç trafiğine kapatılı

İzmir’de Meles köprüsü araç trafiğine kapatılı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımı devam eden Konak ve Karşıyaka tramvayları güzergahlarında bulunan Bostanlı köprüsü ile Şehitler Caddesi’nde bulunan Meles köprüsünü baştan sona yeniliyor.

Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Konak ve Karşıyaka tramvaylarının güzergahlarında bulunan kaldırım ve yollarda Mustafa Kemal Sahil Bulvarı ve Yalı Caddesi’nde olduğu gibi yapılan değişikliklerden sonra bu kez sıra iki köprüde yapılacak çalışmalara geldi. Karşıyaka Tramvay hattı Hasan Ali Yücel Bulvarı üzerinde bulunan Bostanlı Deresi geçişinde yer alan köprü, hidrolik kesitin büyütülmesi gerekliliği nedeniyle yeniden yapılacak. Bostanlı Deresi’nin Hasan Ali Yücel ve Cemal Gürsel caddeleri arasında kalan kısmı imar planlarına uygun olarak yeniden düzenlenecek ve dere ıslah çalışmaları yapılacak.

​Konak tramvay hattı Şehitler Caddesi güzergahı üzerinde yer alan Meles deresi üzerindeki mevcut karayolu köprüsünde yapı güvenliği nedeniyle yıkılıp yeniden yapılması için çalışmalar başladı. Araçlar için alternatif ara bağlantı yolları hazırlandıktan sonra köprü araç trafiğine bugün (11 Mayıs Çarşamba) kapatıldı. Şehitler Caddesi’nden Halkapınar yönüne giden araçlar için Meles köprüsüne geldiğinde tek şeritten sola dönerek Liman yönünden gelen bağlantı yoluna geçiş verildi. Buradan Şehitler Caddesi üzerindeki Meles köprüsüne paralel ikinci köprüye geçen araçlar buradan Halkapınar yönüne devam ederken, viyadük altından açılan ara yolla Basmane’ye dönebiliyor.

Köprü’nün araç trafiğine kapatıldığı ilk gün, bağlantı yolları yapılmasına karşın kamuoyuna bilgi verilmediği için araç sürücüleri zorluklar yaşadı. Özellikle sabah saatlerinde hem Şehitler Caddesi’nden çıkış ve giriş hem de Liman yönünden Şehitler Caddesi’ne dönüş bağlantı yolunda trafik sıkıştı. Sürücüler, nereden nereye ulaşabileceklerini anlamaya çalıştı. Öğle saatlerinde belediye ekipleri yönlendirme levhalarını da dikmeye başladı. Belediye yetkilileri, köprünün yıkılıp yeniden yapılacağını, üzerinde tramvay da geçeceği için buna gerek duyulduğunu belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim