• BIST 8718.11
  • Altın 2240.86
  • Dolar 32.3271
  • Euro 35.1407
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İzmir'de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda trafik ekimde yeraltına inecek

İzmir'de Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda trafik ekimde yeraltına inecek
İzmir'de, taşıt trafiğini yeraltına alarak kente yeni bir meydan kazandırmak amacıyla Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinde projelendirdiği altgeçidin inşaatında sona yaklaşıldı. Geçidin, ekim ayında açılması planlanıyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Üçkuyular’dan itibaren bulvarı takip ederek Konak’a ulaşacak tramvay hattını döşeme çalışmaları tamamlarken, Mithatpaşa Parkı önünde ise birbiriyle bağlantılı iki ayrı proje hayata geçiriyor.

Mavişehir’den inciraltı’na uzanan kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlatılan ‘İzmirdeniz-Kıyı Tasarım Projesi’ kapsamında, bu bölgede yolun yeraltına alınmasını sağlayacak karayolu altgeçidi inşa ediliyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mithatpaşa Parkı önündeki trafiğin yeraltına alınmasıyla kazanılan 71 bin 500 metrekarelik alanı ise Demokrasi Şehitleri Meydanı’na dönüştürüyor.

Tarihi doku görünecek

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önemli kısmı tamamlanan ve ekim ayı sonunda açılması planlanan altgeçit şantiyesini ziyaret ederek çalışmaları inceledi. Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesinden memnuniyet duyduğunu belirten Başkan Kocaoğlu, trafiğin yeraltına alınmasıyla kentlileri denizle buluşturan ve kara tarafındaki tarihi dokuyu ise görünür kılan çok güzel bir meydan kazanılacağını söyledi. Karayolu altgeçidinin, inşa edildiği semte, önünden geçtiği lise ve parka adını veren büyük devlet adamı Mithat Paşa’nın adını taşıyacağı açıklandı.

1500 fore kazık çakıldı

615 metre uzunluğundaki altgeçit, her iki yönde 3’er olmak toplam 6 şeritten oluşuyor. Deniz seviyesinin altındaki geçit inşaatı sırasında zemine toplam 1500 adet kazık çakıldı. Altgeçidin hizmete girmesi ve trafiğin yeraltına alınmasıyla, bölge yoğun trafik gürültüsünden uzaklaşacak. Ayrıca, yeni düzenleme sayesinde Mithatpaşa Parkı’nın kara tarafında kalan tarihi doku da daha görünür ve algılanır hale gelecek.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim