• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

İzmir'de Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi

İzmir'de Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi
Kongre, 22-24 Mayıs'ta İzmir'de gerçekleştirilecek

"Uluslararası Jeotermal Enerji Kongresi, IGC Türkiye 2017"nin ikincisi, 22-24 Mayıs'ta, yurt içinden ve yurt dışından birçok uzmanın katılımıyla İzmir’de düzenlenecek.

Türkiye'nin jeotermal enerji potansiyeli ve proje geliştirme fırsatlarının tartışılacağı kongrede, fuar ve konferanslar gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, Jeotermal Enerjide Sondaj Çalışmaları, Jeotermal Enerji için Su Üretimi, İklim Değişikliği ve Jeotermal Enerjinin Sosyal Etkileri, Sürdürebilirlik ve Rezervuar Yönetimi, Jeotermal Projelerin Etkinliği ve Ekonomisi, Jeotermal Isı Uygulamaları başlıklı konular ele alınacak.

Kongre öncesinde, Dünya Bankası tarafından Kaynak Teyidi için Risk Paylaşımı Mekanizması ve Kaynak Gelişimi için Kredi Kullanımı konuları üzerine bir çalıştay düzenlenecek. Çalıştayın ardından ise jeotermal projelerinde çevresel, sera gazı iklim değişikliği ve sosyal sorunlar ele alınacak.

Kongrenin gezi sponsorluğunu üstlenen İtalyan türbin üreticisi EXERGY, oturumların ardından bölgedeki jeotermal enerji santrallerine tur düzenleyecek.

Kongre, Dünya Bankası ve Enerji Sektör Yönetimi Yardım Programı (ESMAP) iş birliği ile düzenlenecek. ThinkGeoEnergy isimli enerji haberleri platformu ve kar amacı gütmeyen kuruluşlara ücretsiz olarak enerji danışmanlığı yapan Enerchange de kongrede hazır bulunacak.

Dünya Bankası Jeotermal Enerji Uzmanı Thrainn Fridriksson, dünya genelinde 150 enerji santralini yöneten Ormat Technologies Inc. şirketi Üst Yöneticisi Isaac Angel, Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Şentürk, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) jeotermal programı yöneticileri, Doğan Jeotermal Grup Yönetim Kurulu Üyesi Tolgay Benderli, Borusan EnBW Proje Yöneticisi Sören Reith ve Schlumberger Türkiye Müdürü Tevfik Kaya'nın da aralarında bulunduğu uzmanların kongrede yer alması bekleniyor.

Türkiye’nin 2008 yılında 30 megavat olan jeotermal güç üretim kapasitesi, 2016’nın sonunda 858 megavata ulaştı. Son 7 yılda jeotermal güç üretim kapasitesini artırarak bu alanda büyük gelişme gösteren Türkiye, dünyada jeotermal enerji sektöründe 7. sırada bulunuyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim