• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

İzmir'e 5 kruvaziyer gemi birden yanaştı

İzmir'e 5 kruvaziyer gemi birden yanaştı
İzmir Alsancak Limanı’na 24 saat içinde gelen 5 dev kruvaziyer gemisinden 11 bin turist, 5 bine yakın da personel indi.

İzmir'e 5 kruvaziyer gemi birden yanaştı

Alsancak Limanı’nda Costa Romantica, Costa Mediterranean, Aida, Horizon ve MSC Magnifica adlı 5 geminin yanaştığı saatlerde tarihi bir gün daha yaşandı. Yolcuların aynı anda inmesiyle birlikte ortalık ana baba gününe döndü. Gemilerde neredeyse tek bir yolcu kalmadı. Onlarca tur otobüsü yolcuları almak için limana girdi. Herhangi bir aksilik yaşanmaması için polisler ve tur acenteleri görevlileri yoğun çaba harcadı.

Turistleri Efes Antik Kenti, Meryemana ve Çeşme plajlarına götürmek üzere onlarca otobüs kaldırıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezindeki ören yerleri, tarihi çarşılara tur yapan üstü açık otobüslerinde de bilet şatış rekoru kırıldı. Bilet alabilen turistler kendilerini şanslı saydı. Taksici ve faytoncular da hareketli ve kazançlı bir gün geçirdi. 200’ü aşkın taksi ve 60’ın üzerinde fayton, günboyunca turistleri taşıdı. Kendilerine ne tur otobüslerinde ne de fayton ve taksilerde yer bulamayan turistler ise kenti yaya olarak gezdi.

HORİZON SÜRPRİZİ

İzmir’e 24 saat içinde gelen 5 gemi arasında yer alan, kente 2 bin turist getiren Horizon adlı gemi, ilgi nedeniyle turlarını programlanandan bir hafta önceye çekti. Eylül ayı sonuna kadar her hafta İzmir’e yabancı turist getirecek olan Horizon’un, Yunan adalarına da İzmir’den turist götürüceği bildirildi. Horizon ile İzmir’e 20 bin turist getirmeyi hedeflediklerini belirten Tura Turizm Bölge Müdürü Ahmet Babaeren, "Kruvaziyer turlarda adeta patlama yaşanıyor. İzmir yabancıların ilgi odağı oluyor. 5 yıldızlı otel konforunda, ancak çok daha ucuz, her şey dahil tatil hizmeti verilen gemilere talep artıyor. Çocuklardan ücret alınmayan turlara özellikle, evlerinde kalsalar daha fazla para harcayacaklarını düşünen İtalyan, İspanyol ve Alman turistler yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim