• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü nisanda hizmete girecek

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü nisanda hizmete girecek
Dünyanın en büyük orta açıklığa sahip 4'üncü asma köprüsü olma özelliğini taşıyacak İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde tabliyelerin takılması için son aşamalardan biri olan 220 halattan 144'ünün montajı tamamlandı.

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde İstanbul ile İzmir arasındaki ulaşım süresini 9 saatten 3,5 saate indirecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturacak köprünün 6 ay içinde hizmete gireceği bildirildi. 

MONTAJ HIZLANDI

Projeyi yöneten firma  Otoyol Nömayg, Asma Köprü Proje Müdürü Fatih Zeybek yaptığı açıklamada, doğu ve batı kısımda toplam 220 kablo demetinin bulunduğunu belirterek, bunların montajının devam ettiğini söyledi. Projede doğuda 72, batıda 72 olmak üzere 144'ünün montajını yaptıklarını ifade eden Zeybek, aralık ayının başında bu çalışmanın tamam-lanmasını planlandıklarını kaydetti.

TABLiYELER YENi YILA YETiŞECEK

Toplam 113 adet 25 metre boyunda tabliyeleri olduğunu anlatan Zeybek, "Tabliyelerin montaj süresini hızlandırmak için 52 tanesini 25 metre yerine 50 metre yapmaya karar verdik. Toplam 113 olan tabliye adedini 87'ye düşürdük. Bunlar, 6 Aralık'ta montaja hazır bulunacak ama kablo imalatlarının devamındaki askı halatları bitmediği için yerleştirme işlemine 13 Ocak'ta başlayacağız" dedi.

MÜHENDiSLiK HARiKASI

Zeybek, ocak ayının sonunda da tabliyeleri hareket eden dubalara yükleyeceklerini belirterek, "Tabliyeleri yerine getirip yine bu kablonun üzerine bindireceğimiz kaldırma sistemiyle günde 6 tane monte etmeyi düşünüyoruz. Yerine çeke çeke hızlı bir şekilde bir ay içinde hepsini monte etmiş olacağız. Şubat ayının 16'sına geldiğimizde tabliye montajı bitmiş olacak" değerlendirmesinde bulundu.

kopru_izmit.jpg

kopru_izmit1.jpg

kopru_izmit3.jpg

kopru_izmit6.jpg

kopru_izmit7.jpg

kopru_izmit8.jpg

kopru_izmit9.jpg

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim