• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İZTO heyeti Barselona'yı ziyaret etti

İZTO heyeti Barselona'yı ziyaret etti
İş ve inceleme gezisi için İspanya’nın Barselona kentine giden İzmir Ticaret Odası (İZTO) heyeti, EXPO alanında incelemelerde bulundu.

İş ve inceleme gezisi için İspanya’nın Barselona kentine giden İzmir Ticaret Odası (İZTO) heyeti, EXPO alanında incelemelerde bulundu. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, başarılı EXPO organizasyonları gerçekleştiren ve kruvaziyer turizmde büyük başarı yakalayan Barselona’nın deneyimlerinden yararlanmak, yerinde görmek istediklerini söyledi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Meclis Başkanı Selami Özpoyraz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Akın Kazançoğlu, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Necmi Çalışkan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Payzın, Sümer Rahmi Nemli ve Cüneyt Güleç ile meclis üyelerinden oluşan 47 kişilik İZTO heyeti 20 - 22 Nisan tarihlerindeki Barselona iş ve inceleme gezisine Barselona EXPO alanını ziyaret ederek başladı. 1888 ve 1929 EXPO’larına ev sahipliği yapan Barselona'da 1929 EXPO’sunun düzenlendiği Montjuic bölgesini gezen İZTO Heyeti, 1992 yılındaki Olimpiyatları’na da ev sahipliği yapan bölgenin dönüştürülmesi hakkında da bilgi aldı.

YERİNDE GÖRMEK İSTEDİK

İZTO heyeti, Barselona Ticaret, Sanayi ve Denizcilik Odası’nın tarihi lokalinde Yönetim Kurulu Başkanı Miguel Vall tarafından özel salonda ağırlandı. 10 yıl önce aynı salonda cumhurbaşkanının da katılımıyla bir toplantı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Demirtaş, Barselona’yı ziyaret etme nedenlerinin hem EXPO hem de Kruvaziyer turizmi olduğunu söyledi. Demirtaş, İzmir’in EXPO 2020 adayı olması nedeniyle başarılı EXPO’lar ve olimpiyat düzenlemiş olan Barselona’da söz konusu bölgeleri ziyaret etmek, bu bölgelerin organizasyonların ardından nasıl dönüştürüldüğünü yerinde görmek istediklerini aktararak şöyle konuştu:

“Barselona’nın kentsel dönüşüm alanındaki tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Ayrıca İzmir son yıllarda kruvaziyer turizmde büyük bir atılım gerçekleştiren bir kent, bu başarımızı arttırmak için yeni bir liman da yapacağız. Barselona ise Akdeniz’in en önemli kruvaziyer destinasyonlarından birisi. Burada limanı incelerken, Barselona’nın kruvaziyer turizmde yaptıklarını da yerinde görme imkânı bulacağız. Güzel kentinizin hem kruvaziyer hem de EXPO ile kentsel dönüşüm tecrübelerinden yararlanmak üzere geldik. Ayrıca kongre turizmi ile nasil kirli sehir olarak şöhreti varken Barselona’nın bir marka, dünya kenti haline geldiğini de yerinde görmek istedik.”

Demirtaş, Barselona Ticaret, Sanayi ve Denizcilik Odası’nın inovasyon ve teknopark konusundaki çalışmaları hakkında da bilgi almak istediklerini söyledi. Barselona Ticaret, Sanayi ve Denizcilik Odası Yönetim Kurulu Başkanı Miguel Vall da inovasyon alanında firmalara sağladıkları destekler konusunda bilgi verdi ve birçok teknoparklarının mevcut olduğunu iletti. Barselona’nın en önemli ve en güçlü ekonomik yanlarını sayarken sanayi ve ticaretten önce Kongre Turizmi, Kruvaziyer Turizmi ve Barselona Futbol Takımı’nı sıralayan Vall, Oda olarak ASCAME (Akdeniz Ticaret Odaları Birliği) sekretaryasını yürüttüklerini de hatırlatarak, her konuda İzmir ile işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Barselona ile işbirliğinden büyük memnuniyet duyacaklarını belirten Demirtaş, yapılacak işbirliği çalışmalarını planlamak üzere Vall’u İzmir'e davet ederken, bu ziyaretin 2012 yılının ilk üç ayında gerçekleştirilmesine karar verildi.

İZTO heyeti ayrıca Türkiye’nin Barselona Başkonsolosu Haldun Koç’u da makamında ziyaret etti. Ziyarette küresel krizin İspanya’ya etkilerine değinen Demirtaş, 2007-2008 yıllarında ekonomik anlamda atılım yapan İspanya’nın bunu devam ettiremediğini belirterek kriz döneminde İspanya’nın yeni pazar arayışında Türkiye ve İzmir’in iyi bir seçenek olacağını söyledi. İZTO heyeti ilk günkü görüşmelerin ardından bugün Barselona Limanı’nı ziyaret ederek özellikle kruvaziyer alanı ile ilgili incelemelerde bulunacak ardından da kentsel dönüşüm bölgesini ziyaret edecek.

1.20111022093301.jpg

2.20111022093311.jpg

3.20111022093321.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim