• BIST 9879.61
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

İZTO Pasaport'taki yat limanına da talip

İZTO Pasaport'taki yat limanına da talip
Pasaport'taki tarihi dalgakıranı icradan 2.7 milyon liraya alan İzmir Ticaret Odası (İTO), Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) bu yıl içinde ihaleye çıkaracağı Pasaport Yat Limanı'na da talip oldu.

Pasaport'taki tarihi dalgakıranı icradan 2.7 milyon liraya alan İzmir Ticaret Odası (İTO), Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'nın (ÖİB) bu yıl içinde ihaleye çıkaracağı Pasaport Yat Limanı'na da talip oldu.

"SORUN YOK"

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, dalgakıranın kullanım hakkının kendilerinde, Pasaport kıyısının ise ÖİB'de olduğunu belirterek, "Ortada bir sorun yok. Pasaport'a tek bir yat limanı yapılacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı ile görüşmeye gidiyorum. Bu iki projenin nasıl bütünleştirilebileceğini konuşacağız. Pasaport Yat Limanı ihalesine de girebiliriz. Bu iki projeyi birleştirip İzmir'e yeni bir cazibe merkezi kazandıracağız" dedi.

Bu hafta İzmir'deki meslek kuruluşları ve esnaf odaları ile beraber İzmir Alsancak Kruvaziyer Limanı ve Dalgakıran Projeleri değerlendirme toplantısı yaptıklarını hatırlatan Demirtaş, bu iki proje ile ilgili ortaya çıkan görüşleri de ÖİB yetkililerine ileteceğini vurguladı.

ORTAK PROJE

Meslek odalarının ulaşım, yoğunluk konusunda haklı eleştirileri olduğunu dile getiren Demirtaş, Ankara'da yapacakları görüşmede bu eleştiriler ve öneriler de dikkate alınarak herkesin üzerinde uzlaşacağı bir projenin çıkması için gayret göstereceğini açıkladı. Kruvaziyer limanımızın bir tıkanmaya yol açmadan inşa edilmesinin çok önemli olduğunu belirten Demirtaş, projeler yapılırken İzmir için en doğrusunun yapılması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Geçtiğimiz pazartesi ÖEzelleştirme İdaresi yetkilileri İzmir Ticaret Odası'na geldi. Onlarla Pasaport Yat Limanı ile dalgakıranın imar ve proje çalışmalarının birlikte yürütülmesi gerektiğini konuştuk. Odamız ÖİB ile işbirliği içinde çalışıyor" diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim