• BIST 9079.97
  • Altın 2302.998
  • Dolar 32.3201
  • Euro 35.1053
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Jeotermal elektrik üretimi yüzde 36 arttı

Jeotermal elektrik üretimi yüzde 36 arttı
Jeotermal kaynaklara dayalı elektrik üretimi yılın ilk altı ayında bir önceki yıla göre yüzde 36 arttı.

Türkiye’de yılın ilk altı ayında elektrik üretimi yüzde 2.5 artarken, bu artışla jeotermal kaynaklara dayalı elektrik üretiminin de katkısı oldu. Yerli ve yenilenebilir kaynaklardan jeotermale dayalı elektrik üretimi yılın ilk altı ayında geçen yıla göre yüzde 36’lık artışla 3 milyar 337 milyon kWh seviyesine yükseldi. Böylece jeotermal enerji santrallerinin toplam elektrik üretimindeki payı ilk altı ay itibariyle yüzde 1.8’den yüzde 2.4’e yükseldi.  

YATIRIMLAR DESTEKLENMEYE DEVAM EDİLMELİ

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermal kaynaklara dayalı elektrik üretimi nin yılın ilk altı ayında yüzde 36 arttığını belirterek, dışa bağımlılığı azaltan bu kaynağa dayalı yatırımların desteklenmeye devam edilmesini istedi. 

Şentürk “Yenilenebilir kaynaklar arasında yer alan jeotermal hem yerli, hem de kesintisiz bir enerji kaynağı. Bu yüzden enerjide dışa bağımlılığı azalttığı gibi, istikrarlı bir kaynak olarak şebeke ve sistem yönetimini de kolaylaştırıcı bir role sahip” dedi. 

JEOTERMAL TÜRKİYE ELEKTRİĞİNİN YÜZDE 10’UNU KARŞILAYABİLİR

Ufuk Şentürk, Türkiye’nin jeotermal elektrikte 4.000 Mwe’lik potansiyele sahip olduğuna dikkat çekerek, “Bu potansiyel realize olduğunda JES’lerin toplam elektrik üretimindeki payı yüzde 10’lara yükselecektir” dedi.

Türkiye’deki jeotermal kaynak potansiyelini değerlendirme konusunda JESDER üyesi yatırımcıların büyük bir çaba içinde olduğunu vurgulayan Ufuk Şentürk, “Bu çabaların hükümetimizce de yeni dönemde destekleneceğine inanıyoruz” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim