• BIST 9084.61
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Kabataş İskelesi 28 Temmuz'da kapatılıyor

Kabataş İskelesi 28 Temmuz'da kapatılıyor
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kabataş’ta bulunan ve İstanbul’un birçok noktasına erişimi sağlayan iskeleyi Martı Aktarma Merkezi Projesi kapsamında 28 Temmuz’dan itibaren kapatıyor.

İstanbul Kabataş’ta şehir hatları, İDO, BUDO, Dentur İskeleleri ile Kız Kulesi Turistik İskelesi bulunduğu alan kaldırılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Kabataş’ta bulunan ve İstanbul’un birçok noktasına erişimi sağlayan iskeleyi Martı Aktarma Merkezi Projesi için 28 Temmuz’dan itibaren kapatıyor. İBB Meclisi’nde 16 Mayıs’ta avam projesi onaylanan ve ismini martı şeklinden alan projeye karşı İstanbul Kent Savunması bir süredir mücadele ediyor.

‘Kabataş Martı Projesi’  adalardan, Kadıköy’den, Bursa’dan gelen deniz ulaşımı ile Bağcılar-Kabataş tramvay hattını, Taksim’e çıkan füniküler sistemini ve otobüs duraklarını birleştirmeyi hedefliyor. Deniz trafiği ile raylı sistemin yan yana olduğu Kabataş’ta projeden sonra 10 bin metrekarelik bir meydanın da ortaya çıkacağı belirtiliyor. Ayrıca Fındıklı-Dolmabahçe arası araç trafiği de yer altına alınacak.

İBB; denizi doldurmak için kapatma kararı aldığı iskelenin kapatılması STK’ların tepkisini çekti. İBB’nin kapatma kararı 6 Temmuz’da iskele önüne kurulan dev bir panelle duyuruldu. 
Panelde yer alan bilgilere göre bundan sonra Kabataş iskelesinden deniz ulaşımı yapılamayacak. 

Daha önce Kadıköy, Adalar, Bursa - Mudanya ve Üsküdar’a Kabataş'tan yapılan deniz seferleri İstanbul’daki başka iskelelere kaydırıldı. Buna göre Kabataş İskelesi’nin kapanmasıyla kaydırılan deniz seferleri şöyle: 

Şehir Hatları: Kadıköy -Kabataş, Kabataş - Adalar ve uğramalı Boğaz Seferleri: Beşiktaş ve Eminönü (Katip Çelebi) İskelesi'nden

İDO: Kadıköy Kabataş ve Kabataş Adalar seferleri, Beşiktaş, Yenikapı İskelesi’nden

DENTUR: Kabataş - Üsküdar seferleri Karaköy İskelesi’nden

BUDO: Kabataş - Bursa seferleri Karaköy eski İDO İskelesi’nden sağlanacaktır.

Haber: Yusuf KAVAK/ Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim