• BIST 9909.34
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Kamil Koç, Afrika’da faaliyete geçecek

Kamil Koç, Afrika’da faaliyete geçecek
Bu yıl otobüs taşımacılığında 85’inci yılını kutlayan Kamil Koç, üç yıl içinde Avrupa ve Afrika’da faaliyete geçmeyi hedefliyor.

Kamil Koç, Afrika'ya açılacak

Bu yıl otobüs taşımacılığında 85’inci yılını kutlayan Kamil Koç, üç yıl içinde Avrupa ve Afrika’da faaliyete geçmeyi hedefliyor.

Türkiye’nin otobüs taşımacılığında Avrupa’nın en büyük ülkesi olduğunu ve artık bu markanın ihraç edilme vaktinin geldiğini söyleyen Kamil Koç Genel Müdürü Kemal Erdoğan, “Hırvatistan, Polonya, Bosna, Suudi Arabistan gibi ülkeler şehirlerarası otobüs taşımacılığı konusunda bizi yakından takip ediyor. Bir tanesine girersek, gerisi gelecek” diye konuştu. Erdoğan, 15 yıl boyunca her yıl 20 milyon Euro yatırım yapacaklarını ifade etti.

Ülkelerden teklif geliyor

Avrupa seferlerine ilk olarak Yunanistan ile başladıklarını ancak hedeflerinin, Avrupa pazarındaki ülkelerde şehirler arası yolculuk yaptırmak olduğunu anlatan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülkelerden teklif aldık. Ancak çözmeleri gereken engeller bulunuyor. Almanya’da 100 kilometre mesafelerde otobüs yolculuğu yapılması yasak. Sorunlar çözüldüğü takdirde bu pazarlarda faaliyet göstermeye başlayacağız.”

En büyük potansiyeli de Afrika’da gördüklerini anlatan Erdoğan “Bu pazarın hareketleneceğine, hatta pek çok Türk seyahat şirketinin burada faaliyet göstereceğine inanıyorum” diye konuştu.

Yılda 20 milyon Euro

Kamil Koç’un 100’üncü yılını kutlayacağı 2026 yılına kadar her yıl 20 milyon Euro’luk yatırım yapacağını söyleyen Kemal Erdoğan şu bilgileri verdi: “Sektörlerin büyüklüğüne baktığımızda uzakyol otobüs taşımacılığı 4.95 milyar lira, havayolu iç hat taşımacılığı 4.65 milyar lira büyüklüğe sahip. 2000 yılında 4.7 milyon olan yolcu sayımız 2010’da 8.6 milyona ulaştı. Bu yılki hedefimiz ise 11 milyon yolcu. Bu yıl 85 yeni otobüsle filomuzu 450 otobüse çıkarıp, ciromuzu 300 milyon liraya getireceğiz.”

Otobüste facebook keyfi

Otobüslere teknolojik yatırımın, müşterilerin oldukça ilgisini çektiğini ifade eden Kemal Erdoğan “4’üncü nesil olarak (4N) lanse ettiğimiz otobüslerde her yolcu koltuğunda dokunmatik ekranlar var. 99 kanala kadar TV yayını gösterebilen bu akranlarda bulunduğunuz coğrafi noktayı, Facebook üzerinden paylaşıp, durumunuzu güncelleyebiliyorsunuz” dedi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim