• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kamu kaynağı özel vakıfa aktarılıyor

Kamu kaynağı özel vakıfa aktarılıyor
İMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak Ayı Meclis toplantısında konuşan Meclis Üyesi Salih Zeki Çakır, Türk Deniz Eğitim vakfı'nı kastederek "Kamu kaynaklarının bir özel vakıfa aktarılmaktadır" dedi.

IMEAK Deniz Ticaret Odası Ocak Ayı Olağan Meclis toplantısı, İMEAK Deniz Ticaret Odası Merkez binasında gerçekleştirildi.

Meclis toplantısında konuşan Salih Zeki Çakır, ortak aklı bulmak için çalışma yaptıklarını belirterek sözlerine şöyle devam etti;

“Hepimiz bu sektördeyiz. Kimsenin menfaati kimseden üstün değildir. Herkes kendi çapında sektöre hizmet etmeye, katkıda bulunmaya çalışıyor. Burası bir kamu kurumu, burada bir kamu kaynağı var. Türk Deniz Eğitim Vakfı'nın (TÜDEV) özel bir vakıf olduğu gerçeği var. Bir kamu kaynağı özel bir vakıfa aktarılıyor. Eğitime canımız feda ama hep bir konu açıkta kalıyor. Bu konuya daha önce örnek vererek değindim. İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İzmir Ekonomi Üniversitesi var. En son öğrendiğim Konya’da bir vakıf kurarak üniversite yapmışlar. Belki vakfın kurulduğu zamanlardaki şartlar böyle gerektirmeyebilir. Bunu da takdir edebiliriz. Ama geldiğimiz noktada şunu hep söylüyoruz. Sektör 30 sene önceki sektör değil, 10 sene önceki sektör değil, bir sene önceki sektör değil. Bu iyileştirme olağanüstü kongrede şu şekilde yapılamaz mıydı? TÜDEV Deniz Ticaret Odası’nın bir organik kurumu haline getirilseydi bu düzenlemeye de çok gerek kalmazdı. İşletmeye devam etmek hakkımız diye düşünüyorum. Çünkü böyle bir kamu kaynağının yüzde 50’ye yakın kısmının özel bir vakıfa aktarılmasının hukuken bir alt yapısı vardır. Diğer eğitim hizmeti veren üniversiteler vakıflar, dernekler, liselere yapılan bir haksızlıktır diye düşünüyorum, bunun kesinlikle bir polemik konusu yapılmamasını rica ediyorum” değerlendirmesini yaptı.

www.denizhaber.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim