• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Kanada, LNG ihracatında etkinliğini artıracak

Kanada, LNG ihracatında etkinliğini artıracak
Kanada kuracağı LNG terminali ile LNG ihracatında kontrolü eline alıp Montney gaz sahasını aktif kılarken, Asya ihracatı için en kestirme yolu da kullanacak.

Hollanda menşeili petrol şirketi Royal Dutch Shell Plc. ve ortakları Japon Mitsubishi, Malazyalı Petroliam Nasional Bhd., PetroChina Co. ve Korea Gas Corp., Kanada’nın en büyük altyapı projesi olan ‘LNG Canada’yı gerçekleştirecek. Asya'ya enerji ihracatının yolunu açabilecek 30 milyar dolarlık bir sıvılaştırılmış doğal gaz terminali kurulacak. Proje ile ilgili son kararın bu yılın sonuna kadar alınması bekleniyor.

Liman tamamlandığında Kitimat'tan 2017'de de küresel LNG tedariğinin yüzde 10'una denk gelen yılda 28 milyon ton yükleme yapılabilecek. Ayrıca Kuzey Amerika ve Asya arasında süper soğutulmuş gaz için en kısa yol kullanılacak.

Kıyı tesisinin bulunmaması nedeniyle LNG ihracatını ABD'ye neredeyse en düşük fiyatlarla teslim eden Kanada için bu liman, Katar'ın toplam rezervlerinin yaklaşık yarısını elinde tutan büyük bir rezerve sahip olan kaya gazı formasyonu Montney’in kilidini açmak anlamına geliyor.

SAKİN KANADA KENTİ HAREKETLENDİ

Liman, Asya kıtasına gönderilecek LNG kargolarının yükleneceği en yakın nokta olacak derin bir körfeze sahip olan Kanada'nın batısında bulunan İngiliz Kolumbiyası Eyaleti’nin Pasifik kıyılarında bulunan Kitimat’ta kurulacak. Proje ile birlikte şimdiye kadar son derece sakin ve izole bir hayat yaşanan Kitimat’ta hareketlilik başladı. Kente işçi akını başlarken, ev fiyatları fırladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim