• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kanada’da kruvaziyer gemisi beton duvara çarptı: 30 yaralı

Kanada’da kruvaziyer gemisi beton duvara çarptı: 30 yaralı
Kanada'da içinde 274 yolcu bulunan Saint Laurent adlı kruvaziyer gemisi Eisenhower Kanalı’nda beton duvara çarptı. Kazada 27'si yolcu, 3'ü gemi mürettebatı olmak üzere 30 kişi yaralandı.


Kanada’nın Montreal kentinden adı Saint Laurent olduğu öğrenilen bir kruvaziyer gemisi Perşembe gecesi, St Lawrance Denizyolu üzerinde bulunan Eisenhower Kanalı’nda bir kazaya karıştı. Kazada 30 kişinin yaralandığı öğrenilirken kazanın ardından yolcular kısmi olarak tahliye edildi.

90 metre uzunluğundaki süper lüks kruvaziyer gemisi Saint Laurent olay esnasında toplam 274 kişiyi taşıyordu. Olayda yaralanan 3 kişinin gemi çalışanı diğer 27 kişinin ise seyahat eden yolcular olduğu yetkililer tarafından rapor edildi. Yaralıların 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
 
Gemi New York’un kuzeyindeki Massena Kanalı’ndan hareket etmişti. Perşembe günü yerel saat ile 21:00 sularında Eisenhower Kanalı’na giren gemi aniden kanaldaki beton duvara çarptı.Yetkililer olayın 21:45 sularında rapor edildiğini bildirdi.

Sahil Güvenlik Birimi Sözcüsü Laren Laughlin yaptığı açıklamada çarpmanın ardından geminin su almaya başladığını söyledi. Laughlin, gemi çalışanlarının hızlı müdahelesi ile kapıların kapatıldığını, içeri giren suyun tahliye edildiğini ve bu sayede daha vahim bir tablonun önüne geçildiğini sözlerine ekledi.

Laughlin ayrıca, geminin kaza esnasında limana yakın bir noktada olmadığı için mevcut imkanlar ölçüsünde halat,makara ve merdivenler yardımı ile botlara taşınarak gemiden tahliye edildiklerini belirtti. Yetkililer geminin daha güvenli bir bölgeye sevki için çalışmalar yapacak.

International Shipping Partners şirketine ait Saint Laurent adlı kruvaziyer gemisinin karıştığı kazanın sebebi ile ilgili soruşturmanın devam ettiği Sahil Güvenlik yetkilileri tarafından bildirildi.

1-073.jpg2-086.jpg3-056.jpg4.png5.png6.png7.png8.png9.png10.png

Haber: Berkcan YİĞİT/ Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim