• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Kanal İstanbul güzergah çalışmalarında sona gelindi

Kanal İstanbul güzergah çalışmalarında sona gelindi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul güzergah çalışmalarında sona geldiklerini ve artık netleştireceklerini açıkladı.

Başbakanlık koltuğuna oturan Binali Yıldırım'ın ardından Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı koltuğuna oturan ve uzun yıllar uzun yıllar boyunca Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nda görev yapan Ahmet Arslan Kanal İstanbul Projesi'ndeki çalışmalarda sona gelindiğini açıkladı.

"Kanal İstanbul'u 65. hükümet döneminde başlatmak istiyoruz" diyen Bakan Arslan, "Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da çok önemsediği Kanal İstanbul ile ilgili çalışmalar belli bir aşamaya geldi. Başbakanımızın yaptığı çalışmaları devam ettirerek, hızlı bir şekilde artık bu dönemde kesinlikle başlatmamız gerekiyor.Kanal İstanbul büyük bir proje. Onunla ilgili hızlı kararlar vereceğiz. " dedi.

Bakan Arslan, taşımacılıkla ve etrafındaki ticari alanlarla ülkeye ciddi bir ekonomik kaynak sağlayacak olan Kanal İstanbul projesinde güzergahla ilgili çalışmalarda son gelindiğini ve artık netleştireceklerini söyledi.

Projenin kaynağının nasıl sağlanacağı konusunda da çalışmaların devam ettiğini belirten Bakan Arslan, Yap – İşlet – Devlet sisteminin bu tarz mega projelerde başarılı olduğunu açıkladı. Bakan Arslan, "Gerek taşımacılıkla gerek etrafında oluşacak ticari alanlarla birlikte, ciddi bir ekonomik girdi sağlayacak ülkeye. Güzergâh ile ilgili çalışmalar zaten son aşamaya geldi, onu netleştireceğiz. İkincisi; bu tip özellikle yap-işlet düşünülen projelerde önemli olan finansal kurguyu kurmak. Yani nasıl bir yöntemle yapacaksınız, nasıl bir yöntemle finansını sağlayacaksınız? Çünkü Avrasya, Osmangazi, Yavuz Sultan Selim ve havalimanlarında yaptığımız yap-işlet-devret şunu ortaya koymuştur ki proje başladıktan sonra yürüyor ama önemli olan ondan önce finansal kurguyu doğru kurmak. Ürünümüzü doğru pazarlanabilir, pazarda finanse edilebilir hale getirmemiz lazım. Şuan Kanal İstanbul’da güzergah ile birlikte bu sistemi kurguluyoruz. O kurguları bitirdikten sonra gerisi çorap söküğü gibi gelir" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim