• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Kanalİstanbul açılırsa Azov denizi kapanır

Kanalİstanbul açılırsa Azov denizi kapanır
Kanal İstanbul açılırsa Azov Denizi’nin kapanabileceği ve gemilerin Azov’a giremeyeceği belirtilirken, projenin Türkiye’nin tek başına karar verebileceği bir konu olmadığı ileri sürüldü.

 

Transbosphor Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Mustafa Can, gemi acenteliğinden armatörlüğe, boğazlardan Kanal İstanbul’a kadar çeşitli konularda değerlendirmelerde bulundu.
 
Kanal İstanbul açılırsa Azov Denizi’nin kapanabileceğini ve gemilerin Azov’a giremeyeceğinin altını çizen Mustafa Can, Kanal İstanbul projesinin Türkiye’nin tek başına karar verebileceği bir konu olmadığını dile getirdi. Rusya’nın buna mutlaka itiraz edeceğini söyleyen Can, kanalın açılması halinde İstanbul Boğazı’nın doyması nedeniyle gemilerin bu kanaldan geçebileceğini kaydetti.
 
Ekonomik krizi fırsat bilerek armatörlüğe giriş yaptıklarını ve nehir tipi üç gemi aldıklarını açıklayan Transbosphor Denizcilik Genel Müdürü Kaptan Mustafa Can, yeni hedeflerinin deniz inşaatı olduğunu ve bu anlamda yeni yatırımlara başladıklarını kaydetti. Türkiye’de deniz inşaatı yapabilecek ekipman ve altyapının olduğunun altını çizen Can, “Fakat maalesef bu gemiler yurtdışından kiralanıyor ve çok kolay Türk bayrağına geçerek çalışmaya başlıyor. Aslında kabotaj kanunu deliniyor” dedi.
 
Can, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın liman inşaatı ve boru döşeme gibi özel projelerde Türk şirketlerine ait gemilere öncelik vermesi gerektiğini söyledi.
 
Gemi acenteliğine soyunan armatörlük şirketlerinin çoğunun zaman için acentelik ofisini kapatmak zorunda kaldığını ve kapatma nedenlerini de anlatan Can galericilerin gemi almaya başladığı dönemde gemi satmak gerektiğini ve gemi yatırımında Yunan armatörlerin takip edilmesini tavsiye etti.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim