• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 18 °C

“KAP-Mobil Bilgi Servisi” hizmete sunuldu

“KAP-Mobil Bilgi Servisi” hizmete sunuldu
İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) Turkcell ile birlikte yürüttüğü “KAP-Mobil Bilgi Servisi”, bugünden itibaren yatırımcıların hizmetine sunuldu.

İMKB VE TURKCELL İŞBİRLİĞİ İLE
KAMUYU AYDINLATMA BİLDİRİMLERİ
ARTIK YATIRIMCININ “CEBİNDE”

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nın (İMKB) Turkcell ile birlikte yürüttüğü “KAP-Mobil Bilgi Servisi”, bugünden itibaren yatırımcıların hizmetine sunuldu.

Servise abone olan yatırımcılar, kısa adı KAP olan “Kamuyu Aydınlatma Platformu”nda yayınlanan bildirimlere artık Turkcell hatlı cep telefonlarından kolaylıkla ulaşabilecek.

“KAP-Mobil Bilgi Servisi”nin hizmete girmesi nedeniyle, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Koray ÖZTÜRKLER ile birlikte düzenlediği ortak basın toplantısında konuşan İMKB Başkanı Hüseyin ERKAN, mobil bilgi servisi uygulamasının “yatırımcı seferberliği” kapsamında atılan önemli bir adım olduğuna işaret ederek şöyle dedi: “Sermaye piyasası ve Borsa mevzuatı uyarınca, kamuya açıklanması gerekli bildirimlerin elektronik imza ile iletildiği ve kamuya duyurulduğu KAP sisteminde yayımlanan bildirimler SMS, Wap gibi yollarla, çok daha geniş bir kesime ulaştırılacaktır. Bundan böyle yatırımcıların ve ilgili kesimlerin, sermaye piyasası araçlarını takip ettiği şirketleri sistemden seçerek, zaman/mekan kaygısı olmaksızın, bilgiye her zaman ve her yerden erişimlerinin sağlanması mümkün olacaktır. Mobil bilgi servisi uygulamamızın yatırımcıların sermaye piyasalarına olan ilgisinin artmasına, yatırımcı tabanının genişlemesine ve bilinçli bir yatırımcı profilinin oluşmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyorum”.

Turkcell’in kurumsal iletişim ve ilişkilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Koray ÖZTÜRKLER ise İMKB’nin KAP-Mobil Bilgi Servisi’ni ilk kez kendi operatörleri üzerinden başlatmasından duyduğu mutluluğu dile getirerek “Mobil ürün ve servisler birçok farklı alanda her geçen gün hayatımızı yeniden şekillendiriyor. Turkcell olarak farklı ihtiyaçlara uygun farklı çözümleri müşterilerimizle buluşturarak, Türkiye’de kurumları ve bireyleri güçlendirmeye devam ediyoruz. Yatırımcılar ve aracı kurumlar da artık bilgiye her zaman her yerden ulaşabilecekler. İMKB gibi ülkemizin göz bebeği olan kurumların da hizmetlerini mobil platforma taşımasından büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

KAP-Mobil Bilgi Servisi ile yatırımcılar, ilgilendikleri şirketlere ilişkin bildirimleri içeren paketlere abone olmak suretiyle, bu şirketlere ilişkin KAP’ta yayınlanan özel durum açıklamaları, bilanço ve gelir tablosunu içeren mali tablolar ile İMKB, SPK, Takasbank, MKK tarafından KAP sistemine iletilen duyurular hakkında cep telefonlarına gönderilecek SMS’ler vasıtasıyla bilgi sahibi olabilecekler.

İMKB, KAP Mobil Bilgi Servisi’nin diğer operatörlere de yaygınlaştırılması konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim