• BIST 8718.11
  • Altın 2244.661
  • Dolar 32.3343
  • Euro 35.1498
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Al Sada: LNG'de talep artışı fiyatları da etkileyecek

Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Al Sada: LNG'de talep artışı fiyatları da etkileyecek
Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Al Sada, "Son zamanlarda LNG arzında fazlalık var, bunu kabul ediyorum. Ancak birkaç yıl içinde piyasa kendini dengeleme yoluna gidecek, LNG'ye olan talep daha da artacaktır." dedi.

Katar Enerji ve Sanayi Bakanı Muhammed Salih Al Sada,  yaptığı açıklamada, geçen yıl küresel sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) ticaretinin bir önceki yıla göre yüzde 5 artışla 258 milyon tona ulaşarak yeni bir rekora imza attığını söyledi.

Enerji sektöründe artan çevresel duyarlılığın kaynak seçiminde önemli bir rol oynadığını vurgulayan Al Sada, şöyle konuştu:

"Çevresel duyarlılık ülkelerin öncelikleri arasına girdi, yakıtların çevresel etkileri de artık takip ediliyor. LNG de bilindiği gibi işlenmiş ve kirliliği arındırılmış doğalgaz. Son zamanlarda LNG arzında fazlalık var, bunu kabul ediyorum. Ancak birkaç yıl içinde piyasa kendini dengeleme yoluna gidecek, LNG'ye olan talep daha da artacaktır. Talebin artacak olması sektörün sağlıklı olduğunu gösteriyor, mevcut LNG arzının dengeye gelmesiyle doğalgaz tekrar sisteme arzu edildiği gibi geri dönecektir. Bu yüzden doğalgaz fiyatları da önümüzdeki dönemde yeniden yukarı yönlü hareket edecek."

Al Sada, "Önümüzdeki bir kaç yıl içinde enerjideki en fazla talep artışının LNG'de yaşanacağı" öngörüsünde de bulundu.

Küresel LNG ticaret verileri

Dünya Gaz Birliğinin "Dünya LNG Raporu'na göre, geçen yıl en fazla LNG ihraç eden ülke 77,2 milyon tonla Katar oldu. İhracatta Katar'ı, 44,3 milyon tonla Avustralya ve 25,9 milyon tonla Malezya izledi.

Yine geçen yıl, LNG ithalatında 83,3 milyon tonla (yüzde 32) Japonya başı çekerken, bu ülkenin ardından 33,7 milyon tonla (yüzde 13) Güney Kore ve 26,8 milyon tonla (yüzde 10) Çin geldi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim