• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Katar, Mısır'a yardımlarına devam ediyor

Katar, Mısır'a yardımlarına devam ediyor
Suudi Arabistan'ın Mısır'ın yanında olacaklarını söylemesinin ardından dün de Katar'ın Mısır'a ikinci kez bedava doğalgaz gönderdiği ortaya çıktı.
Suudi Arabistan'ın Mısır'ın yanında olacaklarını söylemesinin ardından dün de Katar'ın Mısır'a ikinci kez bedava doğalgaz gönderdiği ortaya çıktı.
 
Katar resmi haber ajansının haberine göre 9 Ağustos günü doğalgaz yüklü bir tanker Mısır'a doğru yola çıktı. Haberde, Katarlı bir yetkilinin "Kardeş Mısır halkına, daha önce hediye olarak vaat edilen gönderme işlemi yerine getirilmiştir" sözlerine yer verildi.
 
Katar, Muhammed Mursi devrilmeden önce geçtiğimiz haziran ayında Mısır'a beş gemi doğalgaz hediye edeceğinin garantisini vermişti. 3 Temmuz'da Muhammed Mursi'yi deviren orduya karşı tepki gösteren Körfez ülkeleri arasında Katar da öne çıkmıştı. Ancak Katar DIşişleri Bakanı Halid el Attiyah, pazar günü yaptığı açıklamasında ülkesinin hiçbir zaman Müslüman Kardeşler'e yardıme tmediğini, gönderilen yardımların tüm Mısır için yapıldığını söylemişti.
 
Basra Körfezi'nin bir diğer güçlü ülkesi Suudi Arabistan ise dünkü çıkışında Batılı ülkelerin Mısır'a yardımı kesmesi durumunda Arap ülkelerinin desteğe hazır olduğu mesajını vermişti. Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Prens Saud el Faysal Fransa gezisi sonrası devlet haber ajansına yaptığı açıklamada, "Mısır'a yaptıkları maddi yardımı keseceklerini açıklayan  ya da bunu yapmakla tehdit eden ülkelere sesleniyorum. Arap ve Müslüman ülkeleri zengindir... Mısır'a yardım etmekte .
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim