• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

'Kaya Reis-1' törenle denize indirildi

'Kaya Reis-1' törenle denize indirildi
Usta Mehmetoğlu Tersanesi'nde yapılan, 'Kaya Reis-1' adlı çok amaçlı bot, törenle denize indirildi.

'Kaya Reis-1' törenle denize indirildi

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ndeki Usta Mehmetoğlu Tersanesi'nde yapılan, deniz taşıtlarında meydana gelebilecek olası yangın ve arızalara müdahale yanında denizdeki sıvı atıkların tahliyesinde de kullanılabilen 'Kaya Reis-1' adlı çok amaçlı bot, törenle denize indirildi. 

'Vira Denizcilik A. Ş. ' tarafında ilçede faaliyet gösteren Ustamehmetoğlu Tersanesi'nde yaptırılan 68 metre boyundaki bot denize indirildi. Düzenlenen törene Düzce Valisi Vasip Şahin, Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da katıldı. Vira Denizcilik A. Ş. ortaklarından Tufan Küllü, küçük görünen botun farklı özelliklere sahip çok amaçlı kullanılabildiğini söyledi. Küllü, "Bu bot, denizdeki herhangi bir operasyona katılabilir. Olası yangınlara müdahale edebilir. Arızalanan başka bir gemiye onarım hizmeti verebilir. Ayrıca denizdeki gemilerin sıvı atıklarını alıp tahliye edibilir" dedi. 

Tufan Küllü, çok amaçlı botun, ilk etapta Düzce'nin Akçakoca açıklarında doğalgaz arama çalışmalarını sürdüren 4 platformda görev yapacağını söyledi. Denizcilik Müsteşar Yardımcısı Zeki Çitçi ise, dünya genelinde ithal ve ihraç edilen malların yüzde 90'ının deniz yoluyla taşındığını ancak, şu anda dünya ticaretindeki daralmanın denizcilik sektörünü de vurduğunu söyledi. Özellikle bu daralmadan gemi inşa sanayisinin etkilendiğini belirten Çitçi, devletin bu noktada aldığı önlemlerle sektörü rahatlatmaya çalıştığını, bunda da bir nebze başarılı olduğunu söyledi. 

Düzce Valisi Vasip Şahin de, Akçakoca açıklarındaki doğalgaz platformlarının ana tedarikçisi olarak görev yapacağını söylediği çok amaçlı botu bu yüzden önemsediğini kaydetti. Konuşmaların ardından "Kaya Reis-1", törenle denize indirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim