• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C

Kayalara çarpan gemiye 47 bin TL'lik ceza

Kayalara çarpan gemiye 47 bin TL'lik ceza
Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'da şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenerek falezlerde kayalara çarpan Bolivya bayraklı Sea Bright adlı gemiye, çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle 47 bin TL ceza verdi.

Kayalara çarpan gemiye 47 bin TL'lik ceza

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya'da geçen hafta meydana gelen şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenerek falezlerde kayalara çarpan Bolivya bayraklı Sea Bright adlı gemiye, çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle 47 bin TL ceza verdi.

17 Aralık tarihinde Antalya'da şiddetli fırtına nedeniyle sürüklenen 5 bin 91 grostonluk Bolivya bayraklı gemi, Yavuz Özcan Parkı önündeki falezlerde kayalıklara çarpmıştı. Bir kişinin ölümüyle sonuçlanan kazada, 17 mürettebat, Sahil Güvenlik ve Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından kurtarılmıştı.

47 BİN TL ''ÇEVRE'' CEZASI

Antalya Büyükşehir Belediyesi Çevre ve Sağlık Daire Başkanlığı, fırtına nedeniyle kayalara çarpan gemiye, çevre kirliliğine yol açtığı gerekçesiyle 47 bin TL ceza verdi. 1978 yılında yapılan, Sea Bright isimli geminin deposundaki 15 ton fuel oil ve 15 ton dizel yakıt, çevre kirliliğine yol açmaması amacıyla boşaltılmaya başlandı.

GEMİ SÖKÜLECEK

Gemi sahibi Suriyeli armatörün, geminin kurtarılmasının çok maliyetli olacağı ve yüzdürülmesinin olanaksız hale geldiği gerekçesiyle, geminin sökümüne karar verdiği ve gemi söküm firmasıyla sözleşme imzaladığı öğrenildi. Antalya Liman Başkanlığı yetkilileri de geminin sökülmesine önümüzdeki günlerde başlanacağını, bu işlemin en az 3-4 ay devam edeceğini kaydetti. Bu arada, geminin kayalara çarptığı sırada denize atlayan ve dün cesedi bulunan gemicinin cenazesinin de memleketi Mısır'a gönderileceği bildirildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim