• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kayıp 6 mürettebat için gemiye girecekler

Kayıp 6 mürettebat için gemiye girecekler
Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 31 Ocak akşamı batan "VERA" isimli kuru yük gemisinin kayıp olan 6 mürettebatını arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi açıklarında 31 Ocak akşamı batan "VERA" isimli kuru yük gemisinin kayıp olan 6 mürettebatını arama kurtarma çalışmalarına yeniden başlandı. Dün yapılan keşif dalışlarında görüş mesafesinin 3 metre olduğu açıklandı. Bugün sabah 4 dalgıçla devam edecek çalışmalarda, dalgıçlar gemiye girecek.Ereğli'nin 1 mil açığında 4 dakikada batan Kamboçya bandıralı "VERA" isimli kuru yük gemisinin 6 mürettebatının arama kurtarma çalışmaların havaların düzelmesi ile birlikte yeniden başlandı. Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalarda dün sabah saatlerinde batığın olduğu yerde iki dalgıç keşif dalışı yaptı.

Yapılan dalışın tamamlanmasının ardından daha önceki dalışlarda sıfır olan görüş mesafesinin 3 metreye kadar çıktığı belirtildi. Batık gemiye dalış gerçekleştiren Batı Karadeniz Su Altı Denizcilik dalgıçlarından Gürol Velioğlu, geminin deniz üstünde durduğu gibi battığını ve görüş mesafesinin kurtarma çalışması için uygun olduğunu söyledi. Velioğlu açıklamasında, "Gemiyi bugün net bir şekilde gördük. Gemi söylendiği gibi aynen deniz üstünde yüzer vaziyette olduğu gibi batmış. Geminin filikası bile üzerinde. Daha önce daldığımızda görüş çok zayıftı. Bugünkü dalışta ise kuvvetli ışıkların da sayesinde görüş mesafesinin daha da iyi olduğunu gördük. Geminin planını inceleyerek arama çalışmalarını yarın sürdüreceğiz. Çalışmalar güç olacak ama elimizden geleni yapacağız. Yarın iki arkadaş daha gelecek dalış ekibimize. Onlarla birlikte dalışımızı yarın da sürdüreceğiz. Yapacağımız dalış sonrasında bir neticeye ulaşacağımızı umuyoruz." dedi.

DALIŞ EKİBİMİZ BUGÜNDE DALACAK

Çalışmalarla ilgili olarak açıklama yapan Zonguldak Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ahmet Güngör, "Havaların düzelmesiyle birlikte çalışmalarımız devam ediyor. Bugün yapılan keşif dalışında geminin görüş mesafesinin güzel olduğunu gördük. Yarın sabah erken saate arkadaşlarımız gelecekler ve geminin içine girecekler." bilgisini verdi.

Rusya'nın Rostov Limanı'ndan İzmir Aliağa Limanı'na hurda götüren Kamboçya bayraklı kuru yük gemisi 31 Ocak akşamı Ereğli açıklarında batmıştı. Ukrayna ve Gürcistan uyruklu 11 kişilik mürettebattan 2. kaptan Eduard Pavlenko (42), 3. kaptan Pavlo Selivanov (24) ve aşçı Larysa Lukach'ı (36) yapılan çalışmalar sonrasında kurtarılarak Ereğli Devlet Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Yapılan arama kurtarma çalışmalarında gemi kaptanı Ukrayna uyruklu Igor Kulish ve bir mürettebatın cesedine ulaşılmış, 6 mürettebata ise ulaşılamamıştı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim