• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Kendi enerjisini üretecek stat 2019'a hazırlanıyor

Kendi enerjisini üretecek stat 2019'a hazırlanıyor
Hatay'da, 25 bin seyirci kapasiteli inşa edilen ve otoparkına kurulacak güneş enerjisi sistemiyle kendi enerjisini üretecek yeni stadın 2019 yılı içerisinde futbolseverlerin hizmetine sunulması amaçlanıyor.

Hatay'da yapımı devam eden ve yaklaşık yüzde 80'i tamamlanan stat, dış cephe, üst çatı ve çimleme işlemlerinin ardından hazır hale gelecek. 

Yaklaşık 129 milyon liraya mal olacak ve müsabaka alanının doğal çimle kaplanacağı stat, 2019 yılında hizmete girecek.

Kendi enerjisini üretecek

Bin 500 araç için otopark alanının yapılacağı stat, otoparka kurulacak sistemle kendi enerjisini üretecek.

Hemen yanında yapımı stat ile paralel devam eden 3 bin 500 kişi kapasiteli spor salonu ise kentteki sporculara ve sporseverlere hizmet verecek.

Hatay Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Cemil Şensöz,  yaptığı açıklamada, stat inşaat çalışmalarının 2016 yılı itibarıyla başladığını söyledi.

Stadı 2019 yılında teslim almayı ümit ettiklerini aktaran Şensöz, stadın bin 500 araçlık otoparkının güneş enerjili, kendinden elektrik üreten bir şekilde olacağının altını çizdi.

Mevcut stat, yeni sezona hazır hale getirilecek

TFF 2. Lig Kırmızı Grup'ta şampiyon olarak Spor Toto 1. Lig'e yükselen Hatayspor'u da başarısından dolayı kutlayan Şensöz, takıma 1. Lig'de başarılar diledi.

Takımın şampiyon olduktan sonra müsabakalarını nerede yapacağının da merak konusu olduğunun altını çizen Şensöz, "Buna Hatayspor'un yönetim kurulu karar verir ancak şu anki mevcut Antakya Atatürk Stadı'nda oynamamak için hiçbir sebep yok. Ufak tefek çalışmalar yaparak yeni sezona o stadyumumuzu da hazırlayacağız." ifadelerini kullandı.

Yeni stadın kente olumlu katkılarının olacağına dikkati çeken Şensöz, Hatayspor taraftarlarının da heyecanla stadın bitmesini beklediğini aktararak "2019 yılından önce stada girme ihtimalimiz yok. Hava şartlarına bağlı bir şekilde çimin de tutmasıyla alakalı. Çim tohumunu atar atmaz bir ay sonra girdiğimizde daha sonra çok büyük sıkıntılara yol açmaması için bu işin yetkilileri 'kullanabilirsiniz' diyene kadar sahaya girilmeyecek." diyerek sözlerini tamamladı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim