• BIST 9881.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Kerimov, dev yatı Ice ile Bodrum'a geldi

Kerimov, dev yatı Ice ile Bodrum'a geldi
Dünyanın sayılı zengin işadamlarından Rus milyarder Süleyman Kerimov, 90 metrelik dev yatı ‘Ice’ ile Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi.

Kerimov, dev yatı Ice ile Bodrum'a geldi

Dünyanın sayılı zengin işadamlarından Rus milyarder Süleyman Kerimov, 90 metrelik dev yatı ‘Ice’ ile Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne geldi.

Kerimov'un 1500 yataklı bir tatil köyü yapmak için arsa baktığı ve kısa süreli tatil için Gökova koylarını seçtiği öğrenildi. Dağıstan asıllı ve 12 milyar dolarlık servetiyle dünyanın sayılı zenginleri arasında yer alan Süleyman Kerimov’un İngiliz bayraklı ‘Ice’ adlı yatı önceki gün akşam saatlerinde Bodrum’a geldi. Yunanistan’ın İstanköy (Kos) adasından gelen, büyüklüğü nedeniyle Bodrum limanına giremeyen ve üzerindeki helikopterle dikkat çeken süper lüks motor yat açıkta demirledi.

Kerimov’un 180 milyon dolarlık yatını görenler sahile akın etti. Akşam saatlerinde günübirlik turdan dönen teknelerdeki turistler lüks yatın fotoğrafını çekti. Özel jeti ile Milas- Bodrum Havalimanı'na gelen Süleyman ve eşi Firuza Kerimov, helikopterle yata indi. Liberal Demokrat Parti’den milletvekili seçilen evli ve üç çocuk babası Süleyman Kerimov, 2006 yılında Forbes dergisinin dünyanın en zenginleri sıralamasında 72'nci sıradaydı. Mal varlığı 12 milyar dolar olarak hesaplanan Kerimov, Rusya Federasyonu Parlamentosu Duma’da Spor ve Gençlik Komitesi Başkan Yardımcısı olarak görev yapıyordu. Rusya’da adından sıkça söz ettiren Kerimov, 2006 yılı Kasım ayında Fransa Rivierası’nda son model Ferrari'si ile hız yaparken ağaca çarparak ölümden döndü. Kaza sırasında 41 yaşındaki Kerimov’un yanında Rusya’nın ünlü mankenlerinden 31 yaşındaki Tina Kandalaki’nin yanında bulunduğu iddia edildi, ancak Kandalaki bu iddiayı reddetti.

İki yıl önce 2 milyar dolar yatırım yaparak, Moskova’da beş yıldızlı 30 otelin işletmesini alan Kerimov’un, yaklaşık 300 milyon dolarlık bir yatırımla 1500 yataklı tatil köyü yapmak için Güllük Körfezi'nde 200 dönümlük bir arazi için anlaşmak üzere olduğu ve araziyi görmek için Bodrum’a geldiği öğrenildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim