• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Kıbrıs gemilerine ambargo kaldırılmalı

Kıbrıs gemilerine ambargo kaldırılmalı
Uluslararası Nakliyat Çalışanları Federasyonu (ITF) Türkiye'ye Kıbrıs (Rum) bandıralı gemilere ambargo uygulamaya son vermesi çağrısında bulundu.

Rum bandıralı gemilere ambargo kaldırılsın

Uluslararası Nakliyat Çalışanları Federasyonu (ITF) Türkiye'ye Kıbrıs (Rum) bandıralı gemilere ambargo uygulamaya son vermesi çağrısında bulundu.

Ulaştırma ve Bayındırlık bakanı Binali Yıldırım’a bir mektup gönderen ITF Başkanı, Liman İşçileri Kısım Başkanı Paddy Crumlin ve ITF Gemiciler Kısım Başkanı David Heindel, “Türkiye hükümetinin Kıbrıs bandıralı gemilere ambargo uygulamanın artık faydalı olmayacağını düşünmenin zamanı gelmiştir” dediler.

Kıbrıs’ın kuzeyinde duruma değine Crumlin ve Heindel, devam etmekte olan müzakerelerin sorunu çözmek amacıyla yapılmasının, bu konular ve Türkiye’nin Kıbrıs’tan çekilmesi için barışçı ve dostça bir anlaşma yapılabileceği ümidi verdiğini vurguladılar. İki yetkili, bu çerçevede, Kıbrıs Tarım Çalışanları ve Petrol Nakliyesi Federasyonu, Kıbrıs Çalışanlar Konfederasyonu’nun (SEK) Türk hükümetine Türk limanlarına Kıbrıs bandıralı gemilerin yanaşmasını engellemekten vazgeçmesi taleplerini desteklediklerini bildirdiler.

Mektupta, engellemenin Kıbrıs bandıralı gemilerde çalışan gemicilerin çalışma hakları üzerine doğrudan etkili olduğu ve çalışma fırsatlarını daralttığı da belirtildi. Crumlin ve Heindel, “Bundan başka böyle bir engelleme, iki ülke arasında olabilecek daha olumlu yapıcı diyaloga, ortak yararlara vesile olacak ticari ilişkileri gecikmesi olarak da düşünülebilir” şeklinde görüşlerini ortaya koydular.

SEK Genel Sekreteri Nicos Moiseos ve SEK Nakliyat Federasyonu Genel Sekreteri Pantelis Stavros düzenledikleri basın toplantısında, Kıbrıs hükümetine, özellikle Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’na çağrıda bulunarak SEK’in yoğun ve doğru çabaları sonucu ortaya çıkan ITF’nin bu müdahalesini kullanmaları talep edildi. Moiseos, ambargonun uygulanmaya başladığı 25 yıldan bu yana ilk kez ITF’nin, Kıbrıs Cumhuriyeti için önemli olan bu çıkarlarına yönelik böyle bir açık görüş belirttiğine dikkati çekti. Stavrou da, ambargonun kalması ve Kıbrıs bandıralı gemilerde çalışan 30,000 denizcinin dünyadaki limanlarda görevlerini engelleme olmadan yapmaları için zamanın olgunlaştığını vurguladı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim