• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kırım, Ukraynalı komutanı serbest bıraktı

Kırım, Ukraynalı komutanı serbest bıraktı
Rusya'nın kontrolündeki Kırım'da gözaltına alınan Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Sergey Gayduk'un serbest bırakıldığı açıklandı.

Rusya'nın kontrolündeki Kırım'da gözaltına alınan Ukrayna Deniz Kuvvetleri Komutanı Sergey Gayduk'un serbest bırakıldığı açıklandı.
 
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı sitesinden yapılan açıklamada, dün Sivastopol'daki Ukrayna üssünde gözaltına alınan Amiral Gayduk'la birlikte diğer rehinelerin de serbest bırakıldığı belirtildi.
 
Reuters'ın haberine göre; Ukrayna ordu sözcüsü, Gayduk'un Rus olduğu tahmin edilen özel askeri güçler tarafından donanma üssünden çıkarıldığını söyledi.
 
Rehinelerin Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'nun Kırım'daki yetkililere verdiği talimat üzerine bırakıldığı bildirildi.
 
Ukrayna'nın geçici Cumhurbaşkanı Aleksandr Turçinov, Hayduk dahil tüm rehinelerin serbest bırakılmaması halinde Kiev yönetiminin harekete geçeceğini belirtmişti. Turçinov dün yaptığı açıklamada, Gayduk’un TSİ 21.00'a kadar salıverilmemesi durumunda Ukrayna’nın da gerekli adımları atacağını söyleyerek, Rusya'ya ültimatom vermişti.
 
OBAMA: RUSYA İLE SAVAŞMAYIZ
 
Bu arada ABD Başkanı Barack Obama, Amerikan ordusunun, Ukrayna'da Rusya'ya karşı askeri bir eylemde bulunmayacağını söyledi.Obama, bazı yerel medya organlarına verdiği röportajda, "Ukrayna'da askeri sefere gitmeyeceklerini" bildirdi.
 
"Ukraynalılar bile bizim Rusya ile askeri anlamda angajmana girmemizin uygun düşmediğinin ve Ukrayna için de bunun iyi olmadığının farkındadır" diyen Obama, bu konuda yaptıklarının ise Ukrayna'nın kendi geleceğini belirlemesi gerektiği noktasında güçlü uluslararası koalisyonun olması için diplomatik kaynakları harekete geçirmek olduğunu söyledi.
 
Obama, diplomasinin daha iyi bir yol olduğuna işaret ederek, askeri seçeneğin masada bulunmadığına açıklık getirdi. Obama, "Rusya ile gerçek bir savaşı tetiklememize gerek yok. Ukraynalılar da bunu istemez, kimse bunu istemez" diye konuştu.
 
Ancak, konu ABD'nin ve NATO müttefiklerinin çıkarları olduğunda bunu koruyacaklarını da herkesin bildiğini belirten Obama, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in de "güç ile değil, zayıflıkla hareket ettiğini" yorumunda bulundu.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim