• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Kırsala 4.5G için imzalar atıldı

Kırsala 4.5G için imzalar atıldı
Kırsal bölgelere 4.5G hizmeti ulaştırılması için yürütülen proje kapsamında Ulaştırma Bakanlığında imza töreni düzenlendi. Bakan Arslan, proje ile bin 472 yerleşim yerine daha mobil genişbant internet hizmeti götürüleceğini söyledi.

4,5G Kırsal Mobil Kapsamı Projesi 2. Faz Sözleşmesi, Ulaştırma Bakanlığında düzenlenen törende; Bakan Ahmet Arslan, Haberleşme Genel Müdürü Ensar Kılıç, Türk Telekom CEO'su Paul Doany ve Vodafone Türkiye CEO'su Colman Deegan tarafından imzalandı.

Sözleşmeyle mobil haberleşme altyapısı olmayan kırsal kesime yönelik önemli bir proje başlattıklarına işaret eden Arslan, bundan önce bin 799 noktada vatandaşın ayağına hizmet götürdüklerini ve bin 472 yerleşim yerine daha mobil genişbant internet ve ses hizmeti için 4,5G teknolojisine dayalı altyapı kuracaklarını anlattı.

Arslan, 4,5G altyapısının kurulumunda ilk projede yüzde 10, ikincisinde ise yüzde 30 yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ın kullanımını zorunlu tuttuklarını hatırlatarak, hedeflerinin çok yakın bir gelecekte tüm altyapıları yerli ve milli ürünlerle kullanılabilir hale getirmek olduğunu kaydetti.

Evrensel Hizmet Fonu kapsamındaki bu proje ve bugüne kadar yapılanlarla 650 binden fazla vatandaşa mobil haberleşme ve genişbant internet imkanı sunulmuş olacağını ifade eden Arslan, sadece bu proje ölçeğinde bin 500’ün üzerinde istihdam sağlayarak ekonomik değer yarattıklarını ifade etti.

Fiber altyapı uzunluğunun son 15 yılda 80 bin kilometreden 300 bin kilometreye ulaştığını, mobil abone sayısının 76 milyon civarında olduğunu belirten Arslan, 10 milyon 800 bini sabit, 53,5 milyonu mobil olmak üzere yaklaşık 64 milyon 300 bin genişbant abonesinin bulunduğunu bildirdi.

Siber güvenlik tatbikatı yapılacak

Öte yandan, artan virüs saldırılarına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan ve bugüne kadar 3 ulusal ve 1 uluslararası siber güvenlik tatbikatı gerçekleştirildiğini hatırlatan Arslan, bu yıl ulusal, gelecek yıl uluslararası birer tatbikat yapılmasını hedeflediklerini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim