• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

Kocaoğlu: "İzmir Körfezi çamurla doldu"

Kocaoğlu: "İzmir Körfezi çamurla doldu"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda işadamlarının soru yağmuruna tutuldu. Toplantıda, 15 soru İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından soruldu.

Kocaoğlu: "İzmir Körfezi çamurla doldu"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu İzmir Ticaret Odası Meclis Toplantısı'nda işadamlarının soru yağmuruna tutuldu. 28 tane sorunun sorulduğu toplantıda, 15 soru İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş tarafından soruldu.

Kentin ihtiyacı olduğu ve eksikliklerin tamamlanması öngörülen yatırım ve projeler talebinde bulunulan meclis toplantısında İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden beklentilerini dile getirdi. Yeni kruvaziyer limanı yapılması gerektiği konusunda herkesin hemfikir olduğunu dile getiren Demirtaş, kruvaziyer turistlerinin yoğun ilgi gösterdiği turist otobüslerinin artırılmasını ve faytonların disipline edilmesi için bir yönerge çıkartılması gerektiğini ifade etti.

"İNCİRALTI VE YENİ KENT MERKEZİ KONUSUNDA DESTEĞİZ"

İnciraltı Bölgesi ve Yeni Kent Merkezi konusunda Kocaoğlu'nu desteklediklerini vurgulayan Demirtaş, İzmir'in deniz kenti olmasına rağmen halkla körfez arasındaki bağın zayıfladığı uyarısında bulundu. Demirtaş, tarama çalışmalarından ortaya çıkacak dökü malzemesiyle de iç körfezde suni bir ada oluşturulabileceğini anlattı.

"KÖRFEZ ÖZELLİĞİMİZİ KORUYACAĞIZ"

Kocaoğlu, Kruvaziyer limanıyla ilgili Özelleştirme İdaresi'nin çalışmalarını takip ettiklerini, bir an evvel yapılmasında fayda olduğunu, ancak köklü bir çözüm için Bayraklı sahilinde Manda Çayı ile Alaybey Tersanesi arasında bir liman yapımını öngördüklerini, gelecekte bunun da değerlendirilebileceğini ifade etti. Kocaoğlu, turistlere yönelik otobüs sayısının artırılacağını, faytonların yenileneceğini, Macaristan veya Çek Cumhuriyeti'nden faytonlar için at getireceklerini söyledi. Kocaoğlu, yeni vapurlar için DPT'den onayın çıktığını, Hazine'nin onayının ardından 15 vapur ve 2 arabalı vapur için ihale açacaklarını, tramvay projesinin de DPT'de olduğunu söyledi.

Kocaoğlu, İzmir Körfezi'nin çamurla dolduğunu, liman kenti özelliğinin korunabilmesi için körfezin sürekli olarak dibinin taranması gerektiğini, 10 yıl daha gecikme olursa Mavişehir'den Sasalı'ya kadar büyük bir adanın ortaya çıkacağını belirtti.

Körfez'de tarama çalışmalarından ortaya çıkacak dökü malzemesiyle iç körfezde suni bir ada oluşturulabileceği yönündeki talepler karşısında görüş aktara Başkan Kocaoğlu, şunları söyleri:

"Bornova, Mavişehir, Menemen Ovası ve Sasalı nasıl dolduysa bu körfez de öyle doluyor. Ya bu körfezi dolduracağız. Efes gibi yer kazandık diyerek denizden kilometrelerce uzaklaşacağız. Ya da baltık denizi ülkelerinin liman şehirlerinin yaptığı gibi kazacağız, derinleştireceğiz, çamuru rehabilite edeceğiz ve körfez özelliğimizi koruyacağız. İzmir'in bitmeyecek projesi körfez. İzmir var oldukça mutlaka belediye ve limanı işleten kurumun körfezden elini çekmemesi lazım. 10 sene daha bıraksak belki binlerce dönüm arazi çıkacak ortaya."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim