• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Konyaaltı Sahili'nde mavi bayraklar dalgalanmaya başladı

Konyaaltı Sahili'nde mavi bayraklar dalgalanmaya başladı
Antalya'nın Konyaaltı Sahili'nde düzenlenen törenle 12 plajda mavi bayraklar göndere çekildi.

Antalya'nın Konyaaltı Sahili'ndeki 8 plajın da aralarında yer aldığı 12 plaja düzenlenen törenle mavi bayrak asıldı.

Konyaaltı Sahili'ndeki 10 numaralı plajdaki mavi bayrak törenine Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer ve Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) temsilcileriyle vatandaşlar katıldı.

Mavi bayrağın önemini anlatan Türel, şöyle konuştu:

"2009'da görevden ayrılırken Konyaaltı Sahili'ni mavi bayraklı olarak bırakmıştım. 2014 yılında tekrar göreve geldiğimde Konyaaltı Sahili'nin mavi bayrakları uçup gitmiş. Yerinde yeller esiyor. Bir taraftan 'Konyaaltı Sahili' diye konuşacaksınız, 'Buraya önem veriyoruz' diye iddialarda bulunacaksınız ondan sonra bizim bıraktığımız mavi bayraklara dahi sahip çıkamayacaksınız, 'Konyaaltı'nda hizmet' diye hamaset yapacaksınız. Mavi bayraklı bıraktığım Konyaaltı'nın mavi bayraksız bırakılması Antalya adına üzücü oldu."

Göreve geldikten sonra sahilin yeniden mavi bayraklı hale gelmesi için talimat verdiğine işaret eden Türel, mavi bayrağın temiz ve sağlıklı denizin yanı sıra güvenlikli ve gerekli donanıma sahip plaj anlamına geldiğine dikkati çekti.

Türel, "Konyaaltı 8 plajıyla birlikte yeniden mavi bayraklanıyor. Bu çok önemli bir prestij. Dünyada en fazla mavi bayraklı ülke İspanya'dır. Türkiye bu konuda ikinci sırada yer alıyor. Türkiye genelinde 454 mavi bayrağın 200'ü Antalya'da yer alıyor. Bugün de 12 mavi bayrak alarak katkı sağladık." diye konuştu.

"Çevreye yönelik adımların önemli olduğunu düşünüyoruz"

Çevreye önem veren bir belediye olduklarını vurgulayan Türel, Adrasan ve Balıkçı Barınağı'nda iki tesis kurduklarını belirterek, "Bu tesislerle denizin kirletilmesini önlemiş olacağız. Çevreye yönelik adımların önemli olduğunu düşünüyoruz. Antalya, plajlarında mavi bayrak dalgalanan, katı atıkların denize atılmadığı, denizin kirlenmesinin önlendiği, çöpünden elektrik üreten tesislerin bulunduğu bir noktaya geldi. Bizimle aşık atmaya çalışan çevrecilere duyurulur. Acaba bu tesislerin hangi biriyle daha önceden Antalya tanışmıştı." ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim