• BIST 9783.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Korsan taşımacılığın önüne geçilecek

Korsan taşımacılığın önüne geçilecek
Şoförlere eğitim verileceğini söyleyen TESK Başkanı Bendevi Palandöken, eğitim sonunda sınav yapılacağını, standartlara uygun sertifika almayanların otobüs şoförü olamayacağını bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, otobüs şoförlerine getirilen standartlar ile korsan taşımacılık ve gündelik şoförlük yapmanın önüne geçileceğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (IBB) işbirliğiyle hazırladıkları ulusal meslek standardı kapsamında şehir içi toplu taşımada otobüs şoförlerinin uyması gereken kuralları belirlediklerini ifade etti.

TESK Başkanı, daha önce taksi, minibüs ve servis aracı sürücülerine ilişkin mesleki standartların tespit edildiğini, tüm meslek grupları için standart çalışmaları yaptıklarını belirtti.

Otobüs şoförü standartlarına göre, şoförlerin müşterilerine güler yüzlü ve nazik davranmaları gerektiğini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

Şoförler kişisel bakım ve hijyene dikkat edecek

"Otobüs şoförleri öncelikle kullandıkları aracı iyi tanıyacaklar. Dikkat ve konsantrasyon becerisinin yanı sıra el-göz-ayak koordinasyon becerisine ve güvenli ekonomik araç kullanma bilgisine de sahip olacaklar. Ayrıca günlük hava ve yol durumunu takip ederek şartlara uyacaklar, sefer planlaması yaparak yemek, mola ve ihtiyaç zamanlarını planlayacaklar, Hazırlanan standartla otobüs şoförlerimiz artık acil ve stresli durumlarda soğukkanlı ve sakin olacaklar. Aracın temizlik, düzen ve tertibine özen gösterecekler. Kişisel bakım ve hijyene dikkat edecek, değişime açık olacak, insan ilişkilerine özen gösterecekler"

Amaç nitelikli iş gücünün artırılması

Palandöken, amaçlarının nitelikli iş gücünün artırılması olduğunu belirterek, bu kapsamda yetkili odalar tarafından şoförlere eğitim verileceğini ifade etti. Eğitim sonunda sınav da yapılacağını belirten Palandöken, standartlara uygun sertifika almayanların otobüs şoförü olamayacağını bildirdi. Palandöken, söz konusu uygulama ile korsan taşımacılık ve gündelik şoförlük yapmanın da önüne geçileceğini kaydetti.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim