• BIST 9793.88
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Krone, 2013 yılında rekor oranda büyüdü

Krone, 2013 yılında rekor oranda büyüdü
Krone Doğuş Treyler’in İzmir-Tire’de faaliyete geçmesinin ardından Krone, 2013 yılında bir önceki yıla oranla yüzde 115 büyüme göstererek bin 452 adet treyler satışı gerçekleştirdi.

Doğuş Otomotiv Krone Genel Müdürü İlhami Eksin ve Doğuş Otomotiv Krone Satış Müdürü Mert Benli, düzenledikleri bir toplantı ile Krone’nin 2013 yılını değerlendirdiler ve 2014 ile ilgili öngörülerini paylaştılar. Yapılan değerlendirme toplantısında Krone’nin 2013 yılında Türkiye pazarında bin 452 adet satış gerçekleştirdiğini gerçekleştirerek, önceki yıla oranla satışlarında yüzde 115’lik bir büyüme gösterdiği kaydedildi.

PAZAR PAYINI 6 PUAN ARTIRDI

Doğuş Otomotiv Krone Genel Müdürü İlhami Eksin, 2013 yılının değerlendirme toplantısında, 2013 yılında TREDER ve TAİD derneklerinin verilerine göre toplam 5 markaya ait 8 bin 923 adet treyler satışı gerçekleştiğini belirterek “Bu veriler doğrultusunda, Krone markamız geçtiğimiz yıl yüzde 10 olan payını yüzde 16’ya çıkarttı. Yerli üreticiler arasında kendi üretim segmenti satışlarında en fazla satış yapan ikinci firma oldu. Bu başarıda İzmir’in Tire ilçesinde faaliyet gösteren Krone Doğuş Treyler üretim tesisinin rolü büyük, böylelikle markamız müşterisine artık çok daha yakın olmanın avantajını kullandı” diye konuştu.

2014’TE PAZAR 2013 İLE BENZER GEÇECEKTİR

2013’ün kendileri açsından iyi geçtiğini söyleyen Eksin, 2014’ün de benzer şekilde hem kendileri için hem de sektör için iyi geçeceğini tahmin ettiklerini belirtti. Türkiye pazarının Krone’nin 5. Büyük pazarı konumunda olduğunu ifade eden Eksin, Tire’deki fabrikalarının gerçek kapasitesinin 10 bin adet olduğunu ancak ama şu an toplam 4 bin adetlik potansiyelini kullandıklarını kaydetti.

TİRE’DE BİN 346 ADET TENTELİ TREYLER ÜRETİLDİ

Krone Doğuş Treyler Fabrikası’nın geçtiğimiz yılın başında üretime başladığını ve aktif ürün gamını son 6 ayda çeşitlendirdiğini hatırlatan İlhami Eksin şunları söyledi: “Krone’nin 4’ü Almanya’da, biri Türkiye’de olmak üzere 5 adet üretim tesisi bulunuyor. Türkiye’deki fabrikamızda  2013 yılında bin 346 adet tenteli treyler üretildi ve her biri  Türkiye ve ihraç ettiğimiz pazarlarda beğeniyle karşılandı. 2013 yılı başında Krone Doğuş Treyler’in açılmasının ardından, Krone Almanya ve Doğuş Otomotiv’in uzun süredir üzerinde çalıştığı, ortak pazar verilerinden oluşan ürün geliştirme ve Ar-Ge çalışması hayata geçti. Tüm üretim tesislerinde kataforez havuzları ve toz boyama sistemleri mevcut olan Krone markasının en modern teknolojiye sahip olan fabrikası Krone Doğuş Treyler’dir. Kataforez ve çinko fosfat havuzlarında kaplanan her bir ürün, toz boya kabinlerinde istenilen renkte boyandıktan sonra, 10 yıl süreyle pastan kaynaklı çürüme ve dökülmelere karşı dayanıklı hale geliyor. Krone markasının tüm treyler üretim tesislerinin toplam üretim kapasitesi 50 bin adedin üzerinde. Krone markası, Türkiye pazarındaki tesisine büyük önem veriyor.  Zira bu pazar, Krone için Ortadoğu ve Doğu Avrupa pazarlarına açılan bir kapı.”

HUCKEPACK TİP YARI RÖMORKLARA YOĞUN BİR TALEP VAR

Toplantıda, 2013 yılı satış rakamlarına bakıldığında Ro-Ro, tren, karayolu kombine taşımacılığında kullanılan “Huckepack” tip yarı römorklara yoğun bir talep olduğunu dile getiren Doğuş Otomotiv Krone Satış Müdürü Mert Benli ise, “Geçtiğimiz yıla kadar Türkiye’de oldukça ender kullanılan bu taşıma şekli, 2013 yılında birçok uluslararası nakliye firması tarafından rağbet gördü.  Özellikle gün geçtikçe artan karayolu taşıma maliyetleri, firmaları bu yönde yatırım yapmaya yönlendiriyor. Ayrıca bu taşıma şekli ile firmaların müşterilerine hızlı bir teslimat olanağı sağlaması kombine taşımacılığına olan ilgiyi artırıyor. 2013 yılındaki satışlarımızın yüzde 60’ını bu model oluşturuyor” dedi.

KARBONDİOKSİT SALINIMINI AZALTIYOR

Mert Benli, bu taşıma şekliyle karayolu kullanımı minimuma indiği için doğaya mümkün olduğunca az miktarda karbondioksit salınımı yapıldığını ve gürültü kirliliğinin de önüne geçildiğini kaydetti. Benli, 2013 yılında, Krone Doğuş Treyler fabrikasında lojistik ve uluslararası taşımacılık yapan firmaların yoğunlukla kullandığı Profi Liner-2, Mega Liner-HP, çelik veya alüminyum kapaklı Platform römorklar, konteyner taşıyıcı Box Liner römorkların üretildiğini ve satışa sunulduğunu belirtti.

BOX LINER’IN ÜRETİLMESİ VE SATIŞI PLANLANIYOR

Benli, 2014 yılında ise yeni şasi tasarımına sahip Profi Liner-65 ve Profi Liner-55’in üretileceğini ve satılacağını söyleyerek, “Bu ürünlere ilave olarak “Eltu-6” modeli olarak adlandırdığımız, 16 kilitli, değişken uzunluk ölçülerinde kullanılabilen, 20’lik konteynerin rampaya yanaşmasını sağlayan römork olan Box Liner’ın üretilmesi ve satışı planlanıyor. Ayrıca, Almanya fabrikamızda üretilen frigorifik tip römorkumuz Cool Liner modellerimizin satışına devam edilecek” dedi.

krone1.jpg

www.ulasimonline.com

 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim