• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kuruyük gemisi Marmara'da yan yattı

Kuruyük gemisi Marmara'da yan yattı
Marmara Adası'nın Saraylar Limanı açığında Aksoylar 1 adlı 1961 yılı yapımı 56 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi yan yattı. Yan yatan gemiden 4 kişi kurtarıldı.

Aksoylar 1 adlı 1961 yılı yapımı 56 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, Marmara Adası'nın Saraylar Limanı açığında batma tehlikesi yaşıyor. Yan yatan gemiden 4 kişi kurtarıldı. Pendik'ten kalkıp Lübnan'ın Tripoli Limanı'na gitmekte olan gemide AIS kayıtlarına göre tehlikeli yük var. Gemi, Saraylar Limanı'nın Kuzey girişindeki burnun hemen açığında demirlemiş bulunuyor. Geminin makine dairesinden su aldığı ve yardım çağrısında bulunduğu bildiriliyor.

Marmara Adası Kaymakamı Yakup Güven, adanın Saraylar Mahallesi tarafında karaya oturduğu ihbarı aldıkları yük gemisine ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, "Adaya yakın bir noktada olduğunu öğrendik. Yardım çağrısı yapılması üzerine ekiplerimiz bölgeye hareket etti. Öncelikle mürettebatı adaya getirmek istiyoruz" dedi. Mürettebattan yabancı uyruklu 4 kişi kurtarılarak Marmara ilçesine getirildi. Sahil kenarında sağlık ekipleri tarafından karşılanan 4 kişiye ilk müdahale ambulanslarda yapıldı. 

İlçeye uzun zamandır elektrik verilemediği için Marmara Devlet Hastanesi'ne sevk edilemeyen 4 kişiye, sahile yakın bir yerde elektriği bulunan bir kahvehanede doktorlar nezaretinde serum verildi ve gözetim altında tutuldu. Ekipler diğer mürettebatın kurtarılması için çalışmalarını sürdürüyor.

Geminin bayrak değiştirdikten sonra bilgisinin henüz AB kayıtlarına geçirilmediği tahmin ediliyor.  Sahil Güvenlik ekipleri diğer 5 kişi ise olumsuz hava koşullarına rağmen sabah adaya nakletti. Mürettebattan ikisi Marmara Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken 7'si Marmara Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde kalıyor. Makine dairesi su alan geminin kurtarılması için fırtınanın kesilmesi ve hava şartlarının normale dönmesi bekleniyor.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim