• BIST 9890.16
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

Kuşadası Limanı'ndan sonbahar rekoru

Kuşadası Limanı'ndan sonbahar rekoru
Kruvaziyer başkenti kabul edilen Kuşadası, Kasım ayına gelinmesine rağmen adeta bayram havası yaşıyor.

Kuşadası Limanı'ndan sonbahar rekoru

Kruvaziyer başkenti kabul edilen Kuşadası, Kasım ayına gelinmesine rağmen adeta bayram havası yaşıyor.

Ülke genelinde yaz sezonunun tamamlandığı sonbahar da tüm turizm canlılığını koruyan Kuşadası’nda, kruvaziyer gemileri ile gelen turistler esnafın yüzünü güldürüyor. Günlük ortalama 4 yolcu gemisi ağırlayan Kuşadası Yolcu Limanı, Eylül 2011’de 107 gemi seferi ile 123 bin turist, Ekim 2011’de ise 117 gemi seferi ile 135 bin turisti ağırladı. Kasım ayına da yeni bir rekorla giren Ege Ports Kuşadası limanı, 54 gemi seferi ile 74 bin turisti ağırlayacak. Böylelikle Ege Ports işletmeciliğindeki Kuşadası limanı sonbahar ayındaki 335 bin yolcu ile yeni bir rekora daha imza atacak.

KUŞADASI’NIN 3 AYLIK RAKAMLARI EN YAKIN RAKİBİNİN 9 AYINA EŞİT

Eylül-Ekim-Kasım içeren 3 aylık gemi seferi ve yolcu sayıları ile en yakın rakibine büyük fark atıyor. Kurvaziyer turizminde Türkiye’nin en fazla yolcu gemisini ağırlayan Kuşadası Yolcu Limanı bölge esnafının da en önemli kazanç kapısı olma özelliğini devam ettiriyor. Tüm dünyada 300’e yakın yolcu limanı arasında en çok tercih edilen ilk beş liman arasında yer alan Kuşadası Yolcu Limanı, 42 farklı gemi firmasına hizmet veriyor.

2003 yılında özelleştirilerek Ege Ports yönetimine devredilen Kuşadası Yolcu Limanı yeniden yapılandırıldı. İşletmeci firmanın yatırımları ile uluslar arası sektör de güçlü bir yer edinen Ege Ports Kuşadası Yolcu limanı son 8 yılda yolcu sayını yüzde 377 artırarak önemli bir başarı elde etti. Ege Ports Genel Müdür Aziz Güngör, yeni yatırımları ile yoluna devam eden liman işletmesinin hedefinin ilk aşamada 1000 gemi seferi ile 1.5 milyon turist olduğunu açıkladı. Genel Müdür Aziz Güngör, “2011 yılında 4,5 milyon dolar harcayarak mevcut iki iskelemizin boylarını uzattık. Böylece iskelelerimizden biri 330 metre digeri ise 413 metreye ulaştı. Bu yatırımla rakiplerimize karşı çok büyük avantaj sağladık ve en yakım takipçimiz olan limanlarla aramızda kapatılması zor bir fark yarattık. Kuşadası Limanı rekabetin kızıştığı sektördeki liderliğini daima sürdürecektir.

GÜZ BEREKETİ YAŞANDI

Bu arada, bu yılı rekorlarla geçiren Kuşadası’nda bugün de güz bereketi yaşandı. Kuşadası Limanı’na sabah saatlerinden itibaren yanaşan Main Shift, Cristal Serenity, Navigator Of The Seas,Princendam ve Sea Pirl Odyyseus isimli turist gemileri ile toplam 8 bin 350 turist Kuşadası’na giriş yaptı. Çoğunluğu ABD vatandaşı olan turistler önce otobüslerle Efes ve Meryemana’yı gezdi, ardından da Kuşadası çarşılarında alışveriş yaptı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim