• BIST 10045.74
  • Altın 2420.766
  • Dolar 32.4438
  • Euro 34.797
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Kuşadası'nda Sahil Güvenlik tartışması

Kuşadası'nda Sahil Güvenlik tartışması
Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesinde, tur tekneleriyle Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanı arasındaki ilginç tartışma konuşuluyor.

Kuşadası'nda Sahil Güvenlik tartışması

Kuşadası'na bağlı Güzelçamlı beldesinde, tur tekneleriyle Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanı arasındaki ilginç tartışma konuşuluyor. Tur teknesi sahipleri, zorunlu olarak demirledikleri koyda sivil olarak karşılaştıkları Sahil Güvenlik Bot Komutanı'nın kendilerini tehdit ettiğini, daha sonra 20'şer biner lira ceza kestiğini ve tura çıktıklarında da sahil güvenlik botunu içi turist dolu teknelere sürdüğünü iddia etti. Tekne sahipleri hem Kuşadası Kaymakamlığına hem de İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunduklarını söyledi.

Kuşadası Sahil Güvenlik Bot Komutanı Ali Münir Gümüşbaykal ile tartışma yaşadığını ileri süren Lara 3 isimli tur teknesinin sahibi Hüsnü Tekin, şöyle konuştu:

"Geçen hafta teknemle tura çıktım. Turistleri gezdirirken şiddetli rüzgar üzerine korunmak amacıyla milli parkın koylarından birinin önünde demirlemek zorunda kaldık. Bu arada, üzerinde sivil kıyafet olan ve yanında bir bayan bulunan yüzbaşı Ali Münir Gümüşbaykal yanımıza gelerek, tekneyi bu koya bağlayamayacağımızı, kendilerinin rahatsız olduğunu söyledi. Biz de rüzgar nedeniyle mecburi olarak bağlamak zorunda olduğumuzu söyleyince de bize (Siz benim kim olduğumu biliyor musunuz. Size göstereceğim) dedi. Tehditler savurduktan sonra da hafta içerisinde bir hafta boyunca Güzelçamlı'daki tüm tur teknelerine baskınlar düzenledi ve Güzelçamlı'dan tura çıkan 7 teknenin her birine 20'şer bin lira ceza kesti."

Sahil Güvenlik Bot Komutanı'nın gerekçe olarak Türk karasuları dışına çıkılmasını gösterdiğini ve hiçbir zaman bu sınırı ihlal etmediklerini ileri süren tekne sahibi Hüsnü Tekin, şunları söyledi:

"Gerekçe olarak da bizim Türkiye kara suları dışına çıktığımızı iddia etti. Teknelerimiz turistlerle doluyken silahlı askerlerle teknelerimize girip baskınlar yaptı, benim ve tüm tekne sahiplerinin ehliyetlerine ve ruhsatlarına el koydu. Bunlar yetmiyormuş gibi ben dahil tüm tur teknelerinin üzerine içi turist doluyken sahil güvenlik botunu sürüp, yolcularımızı ve teknelerimizi tehlikeye attı. Kendisiyle ilgili hem Kaymakamlığa hem de İçişleri Bakanlığı'na şikayette bulunduk. Diğer tekne sahipleri ve çalışanları korktukları için konuşamıyor."

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim