• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Kuzey Star Tersanesi, kuracağı ‘Yeni İnşa Ekibi'yle ilkleri gerçekleştirecek

Kuzey Star Tersanesi, kuracağı ‘Yeni İnşa Ekibi'yle ilkleri gerçekleştirecek
Kuzey Star Tersanesi, denizcilik sektöründe birçok ilke imza atmak için çalışmalara başladı. Şirket, Türkiye'de inşa edilecek en büyük 2 adet Ro-Ro, 1 adet kimyasal tanker ve dünyada ilk defa inşa edilecek olan 3 adet yelkenli Ro-Ro projeleri için ‘Yeni İ

Kuzey Star Tersanesi, önümüzdeki yıllarda denizcilik sektöründe ses getirecek projelere imza atmaya hazırlanıyor.

Firma, Türkiye'de inşa edilecek en büyük 2 adet Ro-Ro projesi, 1 adet kimyasal tanker projesi ve dünyada ilk defa inşa edilecek olan 3 adet yelkenli Ro-Ro projeleriyle önümüzdeki 5 senesini yeni inşa projeleriyle dolduracak.

Kuzey Star Tersanesi Endüstriyel Projeler Müdürü Erinç Korkmaz, gerçekleştirmeyi planladıkları projeler için ekip arkadaşları aradıklarını sosya medya hesabından duyurdu.

Kuzey Star Tersanesi, ‘Yeni İnşa Ekibi'nin oluşturulması için çalışmalara başladı. Şirket, planlama, dizayn, üretim, kalite ve satın alma bölümlerinde ‘Yeni İnşa Ekibi'ni kurarak projelerine start verecek.

Kuzey Star Tersanesi, ‘Yeni İnşa Ekibi'ne planlama için proje planlama mühendisi; dizayn için dizayn mühendisi (tekne, donatım), dizayn teknikeri (tekne, donatım); üretim için üretim mühendisi, ön imalat mühendisi, raspa boya mühendisi, makine mekanik mühendisi, dekovil operatörü, gantry vinç operatörü, elektrik teknisyeni, boru formeni; kalite için kalite mühendisi, kalite teknikeri; satın alma için yurtdışı satın alma mühendisi alacak.

Ekibin oluşturulması sonrasında projelere başlanması hedefleniyor.

7/24 KESİNTİSİZ HİZMET

Tekno Marin Teknik Hizmetler A.Ş. olarak 2010 yılında denizcilik sektöründe faaliyetlerine başlayan firma, sonrasında Yalova’da bulunan Naci Selimoğlu Tersanesi’ni 2013 yılında satın alarak Kuzey Star Shipyard’ı kurdu.

Ayrıca 2010 yılından beri sahasını kiraladığı Çelik Tekne Tersanesi’ni de 2014 yılında satın alarak bu yeri Kuzey Star Shipyard merkez üssü haline getirdi.

2016 yılı başında Torlak Tersanesi’ndeki işletmesini ve bağlı bulunan küçük yüzer havuzunu da Tuzla’daki yeni merkezine taşıdı.

Günümüzde ise, Tuzla ve Yalova tersanelerinde “All in One” sloganı ile aynı çatı altında gemi tamir, bakım, mekanik ve yeni inşa alanlarında konusunda profesyonel ve sektörde deneyimli personeli ile her geçen gün sektörde lider konumunu pekiştiriyor.

Tuzla’daki tersane, bölgenin en büyük tersanelerinden birisi olup toplamda 108 dönüm üzerine kurulu tesisinde 7/24 kesintisiz hizmet sağlıyor.

Tamir ve bakım ile ilgili olarak 2 adet yüzer havuzu sayesinde yıllık gemi tamir/bakım kapasitesi 150 civarında. Yeni inşa ile ilgili olarak sahip olduğu 3 kızak ile yılda 12 gemiyi suya indirme kapasitesine sahip.

kuzey_star_tersanesi.jpg

Mehmet ŞAHİNCİLEROĞLU - DENİZ HABER AJANSI

 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim