• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 26 °C

LADY SALİHA mürettebatının konuşmaları insanlık suçunu gözler önüne seriyor

LADY SALİHA mürettebatının konuşmaları insanlık suçunu gözler önüne seriyor
Dakar'da kaçak olarak Deval Denizcilik Şirketi'nn gemisi LADY SALİHA'ya binen 2 mülteci, kaptanın talimatı ile Dakar'ın açıklarında okyanusta ölüme terk edildi. Gemi mürettebatının kendi aralarında yaptığı konuşma insanın kanını dondurdu.

Batı Afika Ülkesi Senagal'in Başkenti Dakar'da kaçak olarak Deval Denizcilik'in gemisi LADY SALİHA isimli kuruyük gemisine binen 2 Afrika kökenli mülteci, kaptanın talimatı ile Dakar'ın açıklarında okyanusta ölüme terk edildi. Gemi mürettebatının kendi aralarında yaptığı konuşma insanın kanını dondurdu.

LADY SALİHA'nın mürettebatı, gemiye kaçak olarak binen Afrika kökenli mültecileri, yağ bidonları ve tahta paletle yaptıkları derme çatma sal ile denize atarken, olayın detaylarınıda kameraya aldıkları ve kaçak mültecilerin akibeti konusunda yorumda bulundukları ortaya çıktı.

Deniz Haber Ajansı, görüntüyü mikser teknoloji ile temizleyerek konuşmaların detaylarına ulaştı. LADY SALİHA gemisinin kaptanının GANİ isimli şahıs olduğu, aralarında yaptıkları sohbette ortaya çıkarken, bir güverte personelinin "GANİ KAPTAN UMARIM KÖPEKBALIKLARINA YEM OLMAZLAR" dediği duyuldu.

LADY SALİHA'NIN MÜRETTEBATI İNSAN OLAMAZ !

İnsanlık suçu işleyen LADY SALİHA isimli Türk armatörüne ait kuruyük gemisinin mürettebatı, canice hisler ile insanları ölüme terk ederken, görüntüleri kameraya alan gemi personelinin "DAKAR'DA KAÇAK OLARAK GEMİYE BİNEN KAÇAKLAR, YAPTIĞIMIZ SAL İLE DENİZE BIRAKILDI. ŞU ANDA GEMİNİN MÜRETTEBATI GÜVERTEDE TAM KADRO KAÇAKLARIN İZLİYOR" derken, bir başka gemi personelinin "YAPTIĞIMIZ SAL PEK İYİ OLMADI. GÜNLERCE AÇ KALACAKLAR" diyerek GANİ isimli kaptana, yorumda bulunduğu duyuldu.

Aynı görüntülerde konuşan bir başka gemi mürettabatının gülerek "AÇIK DENİZDE KAÇAKLAR KÖPEKBALIKLARINA YEM OLACAK" demesi, insanın tüylerini diken diken ederken, gemi kaptanı olduğu tahmin edilen şahsın soğukkanlı bir şekilde "İKİ BİDON SU VERDİK YETER ONLARA" demesi şaşkınlık yarattı.

DENİZ HABER AJANSI SORUYOR?

- İnsanlıktan nasibini almamış gemi kaptanı; denizde ölüme terk ettiğin Afrika kökenli o mültecilerin, beyaz tenli olması halinde yine aynı şekilde mi davranacak mıydınız?

- Ahlaki hiç bir değeri olmayan LADY SALİHA'nın mürettebatı; 6 yağ bidonu ve tahta palet ile yaptığınız derme çatma sal ile denize bıraktığınız insanların üzerine neden can yeleği giydirmediniz?

- Türk denizcilik sektörünün yüzkarası olan gemi personeli; İki bidon su vererek ölüme terk ettiğiniz insanlar yüzünden, vicdan azabı çekiyor musunuz?

- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, LADY SALİHA gemisinde bu insanlık suçunu işleyen gemi personelinin ehliyetlerini iptal edecek misiniz?

-  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, LADY SALİHA gemisinde gerçekleşen canice eylemle ilgili Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunacak mısınız?

- Türk denizcilik sektörünün çatısı konumunda bulunan İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan; Masum insanları kaçak diye ölüme terk eden gemi personeli ile ilgili açıklama yapacak mısınız?

DENİZ HABER AJANSI, Bu alçakça eylemi gerçekleştiren ve masum insanları ölüme terk eden gemi kaptanı ve mürettebatın peşini bırakmayacak.

lady_saliha_buyuk.jpg

DENİZ HABER AJANSI

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim