• BIST 9079.97
  • Altın 2323.132
  • Dolar 32.3439
  • Euro 34.8631
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

Latek Lojistik'e SPK'dan ceza!

Latek Lojistik'e SPK'dan ceza!
Sermaye Piyasası Kurulu haftalık bülteni yayınlandı. SPK, Latek Lojistik Ticaret A.Ş.'de yapılan inceleme sonucunda 52.098 TL idari para cezası uyguladı.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) haftalık bültenine göre, Latek Lojistik Ticaret A.Ş. hakkında yapılan inceleme sonucunda, Şirket’in 25.01.2016 tarihli olağanüstü genel kurul toplantı sonucu ile Şirket’in yönetim kurulu üyelerinin seçilememesi nedeniyle organsız kaldığına ve Kurulumuzca talep edilen hususlara ilişkin özel durum açıklamalarının yapılmaması nedeniyle II-15.2 sayılı Payları Borsada İşlem Görmeyen Ortaklıklara İlişkin Özel Durumlar Tebliği’nin 5 ve 9’uncu maddelerine aykırılıktan 52.098 TL idari para cezası uygulandı.

Kurul bültende ayrıca, “Yapılacak ilk genel kurul toplantısında, Şirket hakkında idari para cezası uygulanmasını gerektiren fiillerde dolaylı olarak sorumluluğu bulunan ve Şirket paylarının halka arzından 25.01.2016 tarihli olağanüstü genel kurul toplantısına kadar yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan Levent ERDOĞAN’a söz konusu idari para cezasının rücu edilip edilmeyeceği hususunda karar alınması ve söz konusu kararın alınması esnasında sorumluluğu bulunan Levent ERDOĞAN ile söz konusu kişi ile ilişkili olan gerçek ve/veya tüzel kişilerin oy kullanmaması gerekmektedir. Öte yandan, Şirketin mevcut durum itibariyle yönetim kurulunun bulunmadığı dikkate alınarak, Türk Ticaret Kanunu’nun (TTK) 410’uncu maddesinin ikinci fıkrası uyarınca mahkemenin izniyle tek bir pay sahibinin genel kurulu toplantıya çağırabileceği ve Şirket hakkında pay sahipleri tarafından TTK’nın 530’uncu maddesi kapsamında işlem yapılabileceği hususlarının kamuya duyurulmasına karar verilmiştir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim