• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Liman Kentleri Kongresi Mersin'de olacak

Liman Kentleri Kongresi Mersin'de olacak
İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından ilk olarak 2008 yılında düzenlenen Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi'nin 3.'süne Mayıs - Haziran aylarında Mersin evsahipliği yapacak.

Akdeniz Liman Kentleri Kongresi, 2012'de Mersin'de yapılacak

İzmir Ticaret Odası (İZTO) tarafından ilk olarak 2008 yılında düzenlenen Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi'nin 3'süne Mayıs - Haziran aylarında Mersin evsahipliği yapacak.

Kongrenin Mersin'de düzenlenmesine ilişkin anlaşma  İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şerafettin Aşut ile Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu arasında imzalandı.

İmza töreninde konuşan İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Mersin ile İzmir'in kardeş şehirler olduğunu ve her zaman Mersindeki odalar ile çok iyi ilişkileri olduğunu söyledi. İTO tarafından ilk olarak 2008 yılında düzenlenen Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Sempozyumu'nun çok başarılı geçtiğini ve üst düzey katılım olduğunu belirterek, “2008 yılındaki toplantıda sempozyumun kongreye dönüştürülerek düzenli hale getirilmesi kararı alınmıştı. Ana teması kruvaziyer turizmi, turizm ve ticaret olarak belirlenen 2010 yılındaki kongreyi de Sanayi ve Ticaret Bakanımız Nihat Ergün'ün desteği ile 14 ülkeden temsilcilerle gerçekleştirmiştik. 2010 yılındaki kongrede, 2012 yılında Mersin'in evsahipliği yapması kararını almıştık, bugün o anlaşması imzalayacağız. Kongre Mersin milletvekili de olan Sayın Ekonomi Bakanımız Zafer Çağlayan'ın himayelerinde gerçekleştirilecek. Sayın Bakanın desteği ile çok başarılı olacağına inanıyorum” dedi. Mersin'in Güneydoğu Akdeniz'in en önemli liman kentlerinden birisi olduğunu, limana ve serbest bölgeye evsahipliği yaparak İzmir'e çok benzediğine dikkat çeken Demirtaş, kongrenin Mersin'de yapılacak olmasından büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Kongrenin üçüncü defa düzenlenmesi ile birlikte Dünya Kongreler Takvimi'ne gireceğini belirten Demirtaş, bunun da büyük bir başarı olduğunu söyledi.

AKDENİZ OLİMPİYATLARI KARARI DA İLK KONGREDE ALINMIŞTI

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise, İzmir ile Mersin'in 2 önemli şehir olduğunu, paralel büyüyen ve bölgesel kalkınmaya destek olan kentler olduğunu söyledi. Aşut, “Mersin'de İzmir gibi çok önemli bir lojistik merkezi. Hem arkasındaki Anadolu'ya hem de Ortadoğu ve Kuzey Afrika'ya hakim bir konumdayız. 2008 yılında ilk kongreye geldiğimizde çok etkilenmiştik. Zaten İzmir Ticaret Odası'nın ve Ekrem Demirtaş'ın çalışmalarından, projelerinden her zaman çok etkileniyoruz. Daha sonra Mersin'de yapılması isteğimizi ifade ettik. Bundan sonra da devamlı olarak Sayın Demirtaş'la kongre için görüşeceğiz, onun görüşlerini alarak, İzmir Ticaret Odası ile işbirliği halinde kongreyi Mayıs sonu - Haziran Başında düzenleyeceğiz. Ana teması deniz ticareti ve ticaret olacak” dedi. 1971 yılında İzmir'de düzenlenen Akdeniz Oyunları'nın Türkiye'de tekrar düzenlenmesi kararının da 2008 yılındaki ilk kongrede alındığını hatırlatan Aşut, bu karar doğrultusunda da 2013 yılında Mersin olarak Akdeniz Oyunları'na evsahipliği yapacaklarını sözlerine ekledi.

Mersin Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cihat Lokmanoğlu da İzmir'de düzenlenen kongrelerin çok başarılı olup bütün Akdeniz'de ses getirdiğini belirterek, İTO'dan kongreye evsahibi olmak için destek istediklerini söyledi. Lokmanoğlu, kongreyi ilk oluşturan İzmir ile 3'üncüsüne evsahipliği yapan Mersin'in Akdeniz'in yıldızı olmasında kongrenin büyük payı olacağını söyledi. İZTO Meclis Başkanı Selami Özpoyraz da Mersin'in İzmir'e benzeyen ve hızla gelişen bir kent olduğunu belirterek, 3'üncü kongreye Mersin'in evsahipliği yapmasından memnuniyet duyduklarını söyledi.

MERKEZİ SEKRETARYA İZTO'DA

Üç oda arasında imzalanan anlaşmaya göre İzmir Ticaret Odası tarafından 2008 ve 2010 yıllarında İzmir'de düzenlenmiş olan “Uluslararası Akdeniz Ticareti ve Liman Kentleri Kongresi” 2012 yılında Mersin'de Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından düzenlenecek. Kongre Daimi Sekreterliği ve Merkez Ofisi İzmir Ticaret Odası'nda yer almaya devam ederken, Mersin'de düzenlenecek kongre için düzenleyici Odaların Sekretaryası, İzmir Ticaret Odası Daimi Sekreterlik ve Merkez Ofisi ile devamlı temas halinde olacak.Kongre, T.C. Ekonomi Bakanlığı himayelerinde ve Akdeniz Ticaret ve Sanayi Odası (ASCAME) işbirliğinde gerçekleştirilirken, kongre organizasyonunda yaptırılacak her türlü basılı materyalde ve davetlerde kongrenin daimi amblemi olan “dostluk ağacı” kullanılacaktır. Kongre davetleri de yine İzmir Ticaret Odası, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası tarafından ortak imzalanan bir davetiyelerle yapılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim