• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

LNG yakıtlı feribot Lodingen suyla buluştu

LNG yakıtlı feribot Lodingen suyla buluştu
Remontowa Gemi İnşa Norveçli armatörlerden biri için ürettiği dört gemilik LNG yakıtlı feribot serisinin sonuncusunu suya indirdi..

Remontowa Gemi İnşa 11 Mayıs 2012 tarihinde, Norveçli armatörlerden biri için ürettiği dört gemilik LNG yakıtlı feribot serisinin sonuncusunu suya indirdi.Norveçli armatör Remontowa’dan, farklı itiş, motor güçlerine sahip ayrıca farklı uzaklık ve rotalar için kullanılmak üzere sekiz modern feribot inşa etmesini istedi. Ocak 2011 tarihinde tersane ilk iki dizel güçlü, çift taraflı feribotu teslim etti.

Ro-Pax türü olan ikinci seri feribotların teslimi ise 2011 yılında tamamlandı. Şu anda teslim edilen bütün feribotlar Norveç sahilinde yerel taşımacılık için kullanılıyor. Dört büyük modern, gaz ile çalışan araç – yolcu feribotlarının sözleşmesinin imzalanması ise 2010 yılının mayıs ayında gerçekleşti.

Feribotlar kutup dairesinin üstünde bulunan zorlu hava şartlarında yerel halka, turistlere ve endüstriye hizmet vermek için çalışacak. BU tür zorlu şartlarda çalışmak gemilerden daima yüksek taleplerin bekleneceği manasına gelmekte. Yeni suya indirilen “Lodingen”, kendinden önce ki feribotlar gibi zararlı maddelerin emisyonunun atmosfere salıverilmesi ie ilgili katı ekolojik kurallardan geçecek.

Feribotların hepsi 390 yolcuyu ve 120 arabayı rahatça taşıyabilecek şekilde tasarlanmış durumda. Tek bir gaz ile çalışan motor ile çalışan gemilerin hizmet hızı 15 knot iken, gemiler azami 19 knot hıza çıkabilmekteler.

Genel Özellikleri:

Uzunluk: 96 metre
Kalıp Genişliği: 17 metre
Ana güvertenin en üst noktadan kalıp derinliği: 5 metre

remontowa.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim