• BIST 8718.11
  • Altın 2240.804
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.1533
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye istihdam

Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye istihdam
Samsun'da 5 kamu kurumunun ortaklığında 45 milyon avro hibeyle yapılan Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Samsun'da 5 kamu kurumunun ortaklığında 45 milyon avro hibeyle yapılan Lojistik Köy Projesi ile 3 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor.

Büyük hissedarı Büyükşehir Belediyesi olan Samsun Ticaret Borsası, Ticaret ve Sanayi Odası, Tekkeköy Belediyesi ile Merkez Organize Sanayi Bölgesinin ortak olduğu Lojistik Köy Projesi'nin yapımı, Tekkeköy ilçesinde 672 dönüm alanda devam ediyor. 45 milyon avro bütçesi bulunan projenin maliyetinin tamamı, AB hibe fonlarından karşılanıyor. Bu yıl tamamlanması planlanan projede 3 bin kişiye istihdam sağlanması bekleniyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun'un coğrafi konumu ve ekonomik potansiyeli itibarıyla Karadeniz'e kıyısı bulunan ülkeler başta olmak üzere Bağımsız Devletler Topluluğu üyeleri ile İran'a en kolay, süratli ve ekonomik ulaşım imkanlarına sahip olduğunu söyledi.

Samsun'un sahil yolu ile Doğu Karadeniz'e, demiryolu ve karayolu ağı ile de İç Anadolu Bölgesi'ne uzanan geniş bir hinterlanda sahip olduğuna işaret eden Yılmaz, "Samsun, coğrafi konumunun avantajı, kara, deniz, hava ve demiryolu bağlantıları, özel sektöre ait 3 limanı, hava kargo ünitesi ile uluslararası bir lojistik merkezi olmaya adaydır." dedi.

Öncelikli hedeflerinin Samsun'u Karadeniz çanağındaki ülkelerle Samsun-Mersin hattıyla kuzeyi Orta Doğu'ya bağlayan stratejik bir merkez yapmak olduğunu vurgulayan Yılmaz, bu hedef doğrultusunda yol haritası oluşturulmasına dönük çalışmaların sürdüğünü belirtti.

"Lojistik köyümüz İstanbul'dan sonra en iddialı merkez olacak"

Yılmaz, lojistik merkez olmayı hedefleyen Samsun'u Orta Doğu ve Orta Asya ülkelerine açılan ticaret kapısı haline getirecek projeyle hinterlandında yaklaşık 400 milyon nüfusu bulunan Türkiye'nin kuzey-güney ve batı-doğu koridorlarının etkin konuma geleceğini anlattı.

Projenin tamamen hibeyle yapılmasının da önem taşıdığını dile getiren Yılmaz, "Şu an yüzde 50 civarında fiziki yapılaşma var. Projenin ağustos ayında tamamlanması planlanıyor. Samsun'daki lojistik köyümüz, İstanbul'dan sonra en iddialı, en donanımlı lojistik merkez haline geliyor. Tabii bu kapasite, ülkemizin dış alım satım yoğunluğu oranında kullanılabilir ama 2023 Türkiye'sinde 'Keşke bunu daha kapasiteli yapsaydık' demememiz için çok önemli bir proje yürütüyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Projeyle Türkiye'nin ithalat ve ihracat ürünlerinin Samsun'da depolanma imkanı olacağını vurgulayan Yılmaz, lojistik köye giden demiryolu hattının altyapı çalışmalarına yönelik TCDD'nin de 30 milyon liralık yatırım yapacağını kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim