• BIST 9918.55
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 28 °C

Lojistik ve Transport Fuarı devam ediyor

Lojistik ve Transport  Fuarı devam ediyor
Forza Fuarcılık tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mersin Lojistik ve Transport fuarı ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor. Fuar 9 Ekim Pazar günü akşamına kara gezilebilecek.

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mersin 4. Lojistik ve Transport Fuarı, Yenişehir Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.  6-9 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen fuar, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) desteğiyle Forza Fuarcılık şirketi tarafında gerçekleştiriliyor ve fuarda, 90 sektör temsilcisinin yanı sıra, 5 ülkeden alım heyetleri konuk ediliyor. Organizasyonda Afganistan, Çin, Ürdün, Irak, Suriye ve Rusya'dan gelen ziyaretçiler ağırlanıyor.

konusmaci-duruslar.jpg

İlk gün gerçekleştirilen açılış törenine; Mersin Vali Yardımcısı Mehmet Çubuktar, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Serdal Kuyucuoğlu, Meclis Başkan Yardımcısı İsmet Sökün, Yönetim Kurulu Üyeleri ile birçok Meclis Üyesi katılım sağladı.

mehmet-cubuktar.jpg

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Mersin Vali Vekili Mehmet Çubuktar, kentin tarihten bu yana lojistik sektöründe önemli bir yeri olduğunu ve mevcut koşulların ve alt yapının her geçen gün geliştirilmesi için yoğun şekilde çalıştıklarını anlattı. Çubuktar, "Mersin'in hinterlandına baktığımız zaman, bölgenin önemli bir lojistik merkezi olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Lojistik bir üs olma yolunda ilerleyen Mersin'in şartlarını her geçen gün daha da ileriye taşımalıyız. Bu noktada düzenlenen fuar, potansiyelimizi yansıtmak ve geleceğe daha emin adımlarla yürüme noktasında yadsınamaz bir yere sahip" şeklinde konuştu.

macit-ozcan.jpg

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan da yaptığı konuşmada, Mersin'in genellikle istenmeyen olaylarla tanıtıldığını, ancak aslında kentte çok güzel şeylerin de olduğunu belirterek, fuar organizasyonların da bunlardan birisi olduğunu söyledi. Mersin'in fuarcılık alanında önemli bir potansiyeli olduğunu, ancak bunu dünyaya duyurabilmek için tek başına hareket etmesinin yeterli olamayacağına işaret eden Özcan, şunları söyledi: "Bu konuda Adana ile birbirimize çok benziyoruz. Bu yüzden Adana ve Mersin'i tek başına düşünmek, ayrı kentler gibi hareket etmenin yanlış olduğu kanaatindeyim. Artık Adana ile birlikte hareket edip, güç birliği oluşturmalıyız. Bu aslında çok zor bir iş değil. Mesela biz Mersin'de fuar organizasyonlarını daha da genişletebilmek için Mersin Üniversitesi'nin Çiftlikköy yerleşkesinin hem üst tarafında 300 dönümlük alanı fuar merkezi olarak belirledik. Bunun inşaatı için Adana ile beraber hareket edip, organizasyonlarda Çukurova olarak dünyaya açılabiliriz."
asut.jpg

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut ise dünya ticaretinde ve değişen ticaret haritasında dünyanın lojistik üssü olarak Türkiye'nin dikkat çektiğini, Türkiye'de ise Mersin'in ön plana çıktığını vurguladı. Mersin'in dünya haritası üzerinde doğunun en batısı, batının ise en doğusu olarak bir kez daha önem kazandığını vurgulayan Aşut, "Mersin kısa bir süre sonra, tüm ulaşım modlarına ve sistemlerine sahip nadir kentlerinden birisi haline gelecek. Lojistik Türkiye'nin önemli bir sektörüdür. Ancak özellikle Mersin iÇin omurga sektörlerden birisidir. O yüzden sektörün gelişimi iÇin gerekli alt yapıları hızla tamamlamalıyız" dedi.

ruhi-engin-ozmen.jpg

Lojistik sektörünün gün geçtikçe daha da geliştiğini belirten Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Engin Özmen, “Türkiye, lojistik sektöründe gelişmeye aday 10 ülke arasında 4. sırada yer alıyor. Mersin’in Türkiye’de her geçen gün gelişen bir il olmasından dolayı lojistik fuarının düzenlenmesi de ayrı bir önem taşıyor. Lojistik sektöründe 450 bin kişi istihdam ediliyor bu rakamı artırmaya yönelik çalışmalar devam ediyor” diyerek önümüzdeki dönemlerden sektör adına yaşanacak gelişmeler sonucunda yaşanacak potansiyele dikkat çekti.

bilgin-aygun.jpg

Organizasyonun yürütücüsü Forza Fuarcılık ve Organizasyon Hizmetleri A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygün ise fuarın 9 Ekim Pazar gününe kadar gezilebileceğini söyleyerek şunları kaydetti: “Açılışını gerçekleştirdiğimiz Lojistik Fuarı, tarım fuarı gibi uluslar arası olma yolunda hızla ilerliyor. 7 bin m2 kapalı alanda gerçekleştirilen fuarımıza 90 katılımcı, 5 ülkeden alım heyeti ve Afganistan, Çin, Ürdün, Irak, Suriye ve Rusya’dan ziyaretçiler katılıyor.”

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri, açılışını gerçekleştirdikleri fuarda stantları ziyaret etti.

traceka.jpg

tcdd.jpg

und.jpg

utikad.jpgun-roro.jpghysyer-protokol.jpg arkas.jpg

borusan.jpg

horoz.jpg

etis.jpg

ergo-pack.jpg

trans-aktas--bgl.jpg

iki-firma.jpg

protokol-ziyaret.jpg

Haber ve Fotoğraflar: Cengiz TEPEBAŞ / Kara&Deniz Gazetesi

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim