• BIST 8718.11
  • Altın 2241.459
  • Dolar 32.3269
  • Euro 35.1612
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Lojistikte 2016 cirosu 100 milyar doları geçti

Lojistikte 2016 cirosu 100 milyar doları geçti
Avrupa'nın en büyük kamyon pazarı olan Türkiye'de lojistik sektörünün 2016 cirosu 100 milyar doları geçti.

Taşımanın yüzde 92'nin karayolu ile yapıldığı Türkiye'de, Avrupa'nın en büyük kamyon pazarı olma liderliğini koruyor. Her gün yaklaşık 900 bin kamyonun yük aldığı ülkede, lojistik sektörünün 2016 cirosu 100 milyar doları geçti.

Bu yıl, geçtiğimiz yıla oranla sektördeki cironun artacağı öngörülüyor. Ciro içinde en önemli payı yaklaşık yüzde 58'lik oran ile karayolu taşımacılığı alıyor. Karayolu taşımacılığı geçtiğimiz yıl 60 milyar dolara yakın bir ekonomi yarattı ve sektörde dönen günlük sıcak para 500 milyon TL'yi buldu.  

Türk kamyon pazarının en önemli ayırt edici özelliklerinden birisi, yollardaki her 10 kamyondan 9'unun sahibinin bireyler olmasıdır. Ülkemizde, kamyonculuk ekmek teknesidir. Türkiye'de lojistik firmalarının 'Özmal' olarak adlandırılan kendilerine ait kamyon sahipliği olanı yüzde 5'in altındadır. Yük, Anadolu merkezli kamyoncuların sırtındadır. Tırport, lojistik sektörüne 'gerçek zamanlı, konum tabanlı ve akıllı yönetim ekranlarıyla' Endüstri 4.0 standartlarını yakalama fırsatı sunuyor.  

Türk lojistik sektörü dijitalleşiyor ve Endüstri 4.0'a hazırlanıyor

Türk lojistik sektörü, dünyayla aynı anda hem hızla dijitalleşiyor hem de kendisini Endüstri 4.0'a hazırlıyor. Konum tabanlı ve gerçek zamanlı uygulamaların, akıllı telefonlarla hızla yaygınlaşması ile birlikte 'Uberleşme' olarak nitelendirilen yeni ekonomi, Endüstri 4.0'ın bir parçası olarak hayatımızın her alanına girmeye başladı. Bir zamanlar uygun yük bulmak için TIR parklarında ve nakliye garajlarında yük tahtalarını kollayan kamyoncular, artık Tırport'un akıllı telefon uygulaması ile kendileri için uygun yüklere, istedikleri yer ve zamanda ulaşabiliyor. Daha yolda giderken dönüş yükü fırsatlarından anlık iletiler ile farkında olarak, teklif verebiliyor ve organizasyonunu yapabiliyorlar.

Lojistik devleri 2017'de 'Dijitalleşmeye' odaklandı

Tırport, Türkiye'de bu anlamda ön plana çıkan ve sektördeki ana aktörlerin kısa zamanda dikkatlerini çeken bir uygulama oldu. Tırport, sahip olduğu teknolojiler ve ortaya koyduğu inovatif iş modelleri ile Maersk gibi dünya lojistik devlerinin yanında, Türkiye'nin önde gelen lojistik firmaları ve holdinglerinin ilgi odağına girdi.

Lojistik sektöründe yaptıkları işi tarif eden Tırport İş Geliştirme Müdürü Alemdar Kadıoğlu, "Biz Tırport ile sektördeki tüm paydaşları teknolojiye dokunduruyoruz ve onların günlük hayatlarına değer katıyoruz. Lojistiğin, geleceğini şekillendiriyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim